Как да подхраним ноктите през зимата?

Нужни са ни микроелементи
24 дек 2017 19:42, Eкип на Puls.bg
3
Как да подхраним ноктите през зимата?
Reuters

Ноктите предлагат далеч повече удобства от поле за изява на вкуса към рисуване. Добре оформените и поддържани нокти са сред най-важните особености, които правят впечатление при първи контакт с даден човек. През зимата, когато ноктите са подложени на всякакви неблагоприятни външни влияния, поддържането им е най-трудно поради честото им чупене и повреждане.

 
А основна причина за дискомфорт в този аспект е не неблагоприятното влияние на студа върху ноктите, а бавният им растеж, който затруднява навременното премахване на пораженията по тях. За да може нокътят да израсте по-бързо и да се заличи счупването или друг тип повреда по него, важно е той да се подхранва редовно.
 
При нормални условия ноктите растат с по около 0,1 мм на ден. С правилна и продължителна грижа растежът им може да се ускори.
 
Подобряването растежа и структурата на нокътя зависи основно от грижите за т.нар. лунула – бялата ивица с форма на полукръг в основата на всеки нокът. В този аспект съществуват редица неправилни схващания, според които грижите за нокътната плочка и третирането й с определени заздравители и масла може да подпомогне растежа на нокътя.
 
Нокътната плочка е изградена от мъртви клетки, богати на кератин, и в най-добрия случай грижите за нея може единствено да задравят нокътя, но няма да повлияят растежа му. За постигане на такъв ефект може да се разчита основно на приема на естествени продукти, подхранващи основата на нокътя и ускоряващи дейността на лунулата. Тя е активната и жива част на нокътя, която може да повлияе неговия растеж.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
чарли преди 6 години
Много сериозна тема на връх рождество.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кокосово масло, кокосово масло и пак кокосово масло.