Масло от карамфил помага при главоболие и стрес

Маслото от карамфил има и мощни антивирусни свойства
1
Масло от карамфил помага при главоболие и стрес
Снимка: pixabay

То има приятен аромат и редица ползи за здравето. Маслото от карамфил е едно от най-ценните, които трябва да имаме в домашната аптечка. Неговите качества се дължат на антимикробните, противогъбичните, антисептичните, антивирусните му свойства.

Маслото се получава от пъпките на карамфиловото дърво, което е било използвано с лечебни цели още в древните индийски и китайски цивилизации.

Вероятно не знаете, но ароматният карамфил е богат на минерали като калций, желязо, фосфор, натрий, калий и витамини А и С.

Маслото получено от него помага за елиминиране на лошия дъх, облекчаване на респираторни проблеми, но ползите му не свършват само с това. Вижте за какво още може да ви бъде полезно.

Грижа за кожата

Маслото от карамфил често се препоръчва за грижа за кожата, особено за тези, които страдат от акне. В редица продукти с антистареещ ефект се съдържа маслото от карамфил. То има способността да забавя стареенето на кожата, да я подхрани, озари тена ѝ, да подобри притока на кръв.

Укрепва имунната система

Маслото от карамфил има мощни антивирусни свойства и способства за пречистване на кръвта, като повишава резистентността към множество заболявания, тъй като антиоксидантите в него действат срещу свободните радикали, за които знаем, че причиняват множество усложнения в организма.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
мойта, досега, колко пъти я заболи глава късно вечер, само каиша я оправя. ефекта е моментален, изречения като "сега не ми е до това" изчезват за седмица само след един сеанс