Коприва за здрави стави

Има противовъзпалително действие
7 яну 2018 17:28,
2
Коприва за здрави стави
Reuters

Парещият ефект на листата на копривата се компенсира в пъти от полезните им влияния за организма. В допълнение на тях още по-позитивно влияние има и коренът на копривата. Така и подземаната, и надземната част на растението може да се ползват като средство за допълващо лечение на редица задравословни проблеми.

Листата на копривата са популярни с противовъзпалителното си и болкоуспокояващо действие при остеоартрит и свързаните с него болки в ставите. При лечение на артрит листа от коприва може да се ползват, успоредно с нестероидни противовъзпалителни средства или дори като тяхна алтернатива. Огромно тяхно предимство е липсата на каквито и да било странични ефекти.

Проучванията показват, че компреси с листа от коприва в зоната на възпалени и болезнени стави или мускули помага за намаляване на болката. Същият ефект показва и отварата от коприва, приемана през устата=

Има научни данни, доказващи противовъзпалителното действие на листата от коприва и при лечение на автоимунни заболявания като ревматоиден артрит.

Подземните части на копривата доказано облекчават проявите на различни уринарни заболявания, включително проблемите с простатата при мъжете. Проучванията сочат, че отвара от корен на коприва помага за нормализиране размерите на простатата и елиминиране на съпътстващите симптоми като често и трудно уриниране, задържане на урина, болки и дискомфорт в малкия таз и др.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сусамовият тахан е скъпичък съобразна грамажа.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
благодаря за статията.преди години имах подобни проблеми и наистина помага - ядох сурова на салата.друго за ставите е сусамов тахан - ей това е трепач, много по добро и помага