Съветът на директорите на МБАЛ в Ловеч хвърли оставка

Шефът на борда обясни, че новото МЗ я игнорира
9 яну 2018 19:15,
8
Съветът на директорите на МБАЛ в Ловеч хвърли оставка
Снимка: архив "Булфото"

Съветът на директорите на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч подаде колективна оставка. Новината съобщи председателят му Даниела Коларова пред БТА.

Коларова е депозирала молбата си за напускане в здравното министерство още в края на миналата година, а вчера това са направили и изпълнителният директор на болницата д-р Анка Георгиева и членът на съвета Теодора Пенкова.

Мотивът на Коларова да подаде оставка е липсата на приемственост в стратегията и подхода между предишния екип на здравното министерство и настоящия. Тя си тръгва и защото била игнорирана като специалист и експерт при вземането на решения след идването на новото ръководство на министерството.

Коларова каза още, че ще настоява в най-кратки срокове да бъде свикано извънредно общо събрание на акционерите, за да бъде избран нов Съвет на директорите и старият да бъде освободен от отговорност.

Очаква се утре в ловешката болница да бъде представен новият й прокурист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Точно борда и тази "специалистка" се измъкват след като си напълниха гумите. А персонала с мързел и безхаберие я докараха до тук. По-добре да се закрива и без това никой не иска да бъде лекуван в нея.
7
1
 
0
 
! Отговори
мислещ преди 6 години
До ИМПЕРИАЛИСТ---------------------------------Смъртността може да падне до нула тогава.Защото няма кой да издаде смъртните актове бе,бунак!!!
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива болници не бива да съществуват. Нито имат лекари, нито оборудване. Вътре е като болница от третия свят. Малко болници, но качествени и качествени ленейки, хеликоптер ако си налага. Ако някой отиде там с инфаркт дали ще го спасят?
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже, събери си вересиите. Болница с пациенти колкото на 3-4 джипита има "борд на директорите"....Много вожд малко индианец е положението в цялата страна.
4
2
 
6
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
В книгата на д-р Робърд Менделсон въз основа на данни от погребалните агенции, са изнесени факти, че когато лекарите стачкуват, смъртността спада двойно!!! Звучи ви невероятно, нали? ... Това станало очевидно, когато докторите стачкували през 1973 година в Израел ... Нещо подобно се случило и 20 години по-рано, когато пак стачкували медицински работници. Същият ефект е установен И В МНОГО ДРУГИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА.........
3
3
 
7
 
! Отговори
крадат милиарди преди 6 години
НАгли престъпници на власт в София и техни съучастници от община ЛОвеч ограбват десетки милиони по нагло корупционни обекти ..вижте табела за скромен ремонт на тясната главна улица в центъра .Снимайте табелата за да се види колко милиона ограбват от народа за този обект
2
4
 
4
 
! Отговори
Hp преди 6 години
Mnogo bolnitzi malko zdravi...
1
3
 
20
 
! Отговори
вижда се преди 6 години
Мафията уби българите !! По комунистическо време имаше 28 окръжни болници , а сега има 280 частни , които прибират милиарди !, а народа мре като след чума !