Какви храни ядем е важно, но как ги комбинираме

Не пийте мляко, ако сте яли риба от консерва
12 яну 2018 12:30, Антон Асенов
0
Какви храни ядем е важно, но как ги комбинираме
Източник: Reuters

Оплакванията от преяждане, усещане за подуване и тежест в стомаха са най-обичайните състояния след поредиците от празнични дни. За много хора обаче нередовният стомах и оплакванията, които създава, са хроничен и редовен проблем. В повечето от тези случаи в основата на проблема стои неправилното комбиниране на храните в ежедневния хранителен режим. 

Дискомфортът, подуването и тежестта в стомаха не са нормално явление. В идеалния случай след хранене следва да се чувстваме свежи и енергизирани. Затова появата на негативни усещания независимо дали след обяд или вечеря, следва да се разглежда като сигнал, че е необходима промяна в начина на хранене.
 
Най-често тя започва с промяна в начина, по който комбинираме хранителните продукти на трапезата си. Отделните хранителни продукти може взаимно да повлияват разграждането и усвояването си. Определени комбинации между тях е желателно или дори задължително да избягваме.
 
Затова комбинирането на храните във всяко дневно меню е изключително важно решение и изисква необходимото внимание.
 
 

 


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Прически за всеки ден от седмицата
Прически за всеки ден от седмицата

Прически за всеки ден от седмицата

Знаци, че може би имате хранителна нетолерантност
Знаци, че може би имате хранителна нетолерантност

Знаци, че може би имате хранителна нетолерантност