Неволите на младите майки през зимата

Кога да изведете бебето за първи път на открито?
12 яну 2018 17:45, Eкип на Puls.bg
6
Неволите на младите майки през зимата
Източник: Reuters

Много често родителите се притесняват да изведат новороденото навън. При някои култури и етноси дори майката и детето не трябва да напускат къщата в рамките на месец, а понякога и по-дълго. 

Разходките обаче са полезни не само за детето, но и за майката. От медицинска гледна точка няма противопоказание те да се отлагат прекалено дълго. Необходимо е обаче да се спазят някои правила.
 
Хубаво е бебето да е навършило десетина дни преди за първи път да го изведете извън дома. Особено през зимата то трябва постепенно да бъде подготвено за първата си разходка. Препоръчва се няколко дена преди това да се случи, детето да постои на отворен прозорец с подходящо облекло – в началото за кратко, например 5 минути, след което постепенно времето може да се удължи.
 
След това може да изведете детето на терасата или на двора, като в началото отново за кратко с постепенно удължаване на престоя. Така бебето постепенно свиква с климата навън и първата разходка няма да доведе до стресова ситуация у него
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Павел преди 6 години
Преди година, минавах покрай една детска градина в Швеция - гледам 4 колички, вали сняг, -6С. По количките натрупало поне 5cм сняг. Зачудих се защо една от "лелките" зяпаше нещо количките, викам си - "посреща майките, ама в тоз студ ли". Подминавам количките - бебета на има няма година си спят сладко сладко в тях. Разбирам защо са здрава нация, една от най-спортните в ЕС, а уж в наше село Варна поставяме всичките тях под знаменател "глупавите чужденци"..чудя се кой наистина е глупавият..
4
0
 
1
 
! Отговори
стар методвр преди 6 години
Трябва да се спи на отворен прозорец, но да не става течение и човек да е завит с дебел юрган. Аз бойкотирах енергото преди 10 ти, сега бойкотирам Газпром и не могат да ме стреснат че щели да спрат доставките.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този дето е писал статията явно не е ходил никога в ромско гето. Ако беше отишъл поне веднъж в живота си сега нямаше да пише тази статия. Аз живея наблизо до гето и съм виждал посред зима как малки деца на по 2 годинки тичат боси в снега при минусови температури. Бебетата ги изкарват увити в едно проскубано одеяло. При тях няма грипове и вируси щото имунната им ситема винаги бачка на макс а не се успива като на всички останали раси. Колкото повече се пазиш толкова повече боледуваш!
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Над затова после и в сега и студ и в болести и грошове тях не ги лови щото са каленик яко. А нашите деца е там до магазина да иде и хоп теква му носа.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости на търкалета. Питайте ромите какви неволи имат