Йога за лек и редовен стомах? Може, може

Пози, които много бързо облекчават храносмилането
13 яну 2018 21:26, Eкип на Puls.bg
1
Йога за лек и редовен стомах? Може, може
Източник: Reuters

Често се случва да се изкушаваме от “забранени храни“, които да нe съответстват с хранителния режим. Забранени храни не трябва да има, защото колкото нещо е по-забранено, толкова повече мисли за него и това може да доведе до раздразнителност. Храната трябва да се поема в едни и същи часове, в умерено количество, да е вкусна и питателна. Хроничните храносмилателни проблеми като колит, гастрит, раздразнени черва, се получават най-често от неправилна комбинация на храна, обездвиженост и стрес. 

Ролята на йога е съществена за преодоляване на този проблем,тъй като помага за намаляването на стреса, възвръщане на пълноценния сън и плавното изграждане на здравословни хранителни навици.
 
При проблеми с храносмилането е важно да се избягва преяждане или нередовно хранене. Необходимо е да се намали консумацията на захар, тъй като тя стимулира развитието на бактерии в червата и покачва нездравословно теглото.
 
За перисталтиката е препоръчително да се консумират редовно плодове, храни, богати на фибри и пробиотици. Кафето предизвика киселини и болки в стомаха, ако се консумира сутрин на гладно. Освен това, кофеинът изостря нервната система и ако се прекалява с количеството му може да допринесе за вътрешно напрежение на организма и ума. Може да се замени с цикория или зелен чай. Ако пък не, можете да започнете деня без черната напитка или пийте много късо кафе не на празен стомах.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари