Неволите на бременните - поглед към здравето на венците

Внимание с лечението на гингивит при бременни
14 яну 2018 13:45, Eкип на Puls.bg
2
Неволите на бременните - поглед към здравето на венците
Източник: Reuters

Здравето на зъбите трябва да бъде проследявано и контролирано по време на бременността. Освен това е от изключителна важност да се поддържа добро дентално здраве както на родилката, така и на новороденото в първите месеци от раждането му. 

Трябва ли да се посещава дентален лекар по време на беменност?
 
Да, трябва. Поради влиянието на хормоните по време на бременност, някои бременни се нуждаят от голяма грижа през този период. Например бременната може да забележи, че се появило или увеличило кървенето на венците й. Този факт се дължи на гингивит, който се развива при някои бременни.
 
 
Повишеното ниво на женски полови хормони води до агравиране на гингивата, изразено чрез едем (оток), кървене и гингивален ексудат.
 
Гингивитът представлява възпаление на гингивата, което е локализирано в нея и не се придружава от промени в алвеоларната кост. Възпалението на гингивата при бременните е добре известен клиничен факт.
 
Бременността не причинява гингивит, той се причинява от бактерии. По време на бременността настъпват сложни промени в секрецията на някои хормони. Протектор на бременността е прогестерона.
 
Още за това как хормоните през бременността влияят на венците и за подхода при лечение на гингивит може да откриете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Джукър преди 6 години
Добро.....дентално здраве. Жалка работа. Бaси смешниците.
1
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това на снимката не е ли очерователната усмивка на Маша Шарапова?