Шоковото тегло след празниците не е от мазнини

Пълнеем от задържаната вода в организма
15 яну 2018 13:50,
1
Шоковото тегло след празниците не е от мазнини
Източник: Reuters

Усещането за подуване, каращо кантара да показва завишени стойности на теглото спрямо тези преди празниците, си има едно много просто обяснение. 

Истината е, че само в рамките на няколко дни няма как да натрупаме кой знае колко допълнителни мазнини, а по-голяма част от натрупаните през празничните дни килограми се дължат на задържаните течности в организма. Ефикасното очистване от тях ще доведе и до бързо нормализиране на теглото и всеки ще се убеди, че празничните трапези са донесли повече гастрономическо удоволствие, отколкото излишни килограми.
 
Средно около 75% от съдържанието на тялото ни се пада на водата. Тя е представена с горе-долу това количество във всяка клетка на организма. Това означава, че дори лекото задържане на вода в организма може да се съизмери с няколко допълнителни килограми към теглото. За щастие – в повечето случаи само временни.
 
Основна причина за временното задържане на вода в тялото се дължи на рязката промяна в хранителните ни навици през отминалите празнични дни.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
9
 
! Отговори
Момиче преди 6 години
Разправям го аз на дънките ми това, но те упорито отказват да си закопчаят горното копче ;))