В светът на децата – страхът от реалната фантастика

За смисъла и лечението на детските страхове
16 яну 2018 15:20, Eкип на Puls.bg
6
В светът на децата – страхът от реалната фантастика
Източник: Reuters

Чудовището, което се „крие” под леглото или в тъмния коридор, отказът да контактува с други хора, освен мама и татко, нежеланието да остане в детската градина... Родителите на малки деца се сблъскват с безброй детски страхове през първите години. След тях в ученическа възраст идват паниката от предстоящо изпитване или липсата на самочувствие, която води до стрес и засилена тревожност и в резултат до невъзможност на малкото да се социализира и много други проблеми. Ето какво трябва да знаем и как можем да помогнем със средствата на хомеопатията.  

Психическото и физическо развитие на децата преминава през различни фази и навлизането във всяка нова може да наруши душевното им равновесие. В резултат на това е възможно да се появят страхове, агресии, неврози, нарушения на съня и др. Ежедневието ни е трескаво и забързано, прелива от стресови фактори, а това неминуемо рефлектира и върху децата ни. 
 
Децата не правят разлика между фантазия и реалност
 
Нерядко те са безпомощни пред информацията, която ги залива от телевизия и интернет. Денят им е претрупан с ангажименти и все по-рядко им оставяме време за почивка, мечтаене, общуване с връстници, игри и творчество. Така социалното поведение, умението за разрешаване на конфликти, способността за решаване на проблеми и издръжливостта не могат да се развият. 
 
Прекалено високите изисквания отстрана на семейството могат да доведат до емоционален проблем при децата. Често подобни състояния провокират действителни органични нарушения. В резултат на прикривани страхове детето може да страда от коремни болки, бодежи в сърдечната област, нощно напикаване, заекване, липса на апетит и др. Възможни са и отклонения в поведението - да няма желание за нищо, да показва лоша концентрация, да е с променливо настроение, да не може да се отпусне.
 

6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
снайпера преди 8 месеца
До Тео.на конспитациите

Нямаш никаква представа за движението света и хората в него. Така че, не се натоварвай излишно!
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 4
Мейнстрийма няма изискване за образователен ценз и няма сведения за работещи журналисти с диплома в либертопапагалски медии!
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Девет десети от така наречените журналисти не са наясно с граматиката.
3
5
 
1
 
! Отговори
Тео.на конспитациите преди 8 месеца
До снайпера
Хомеопатията е начин да не страдат децата а който не купува хомеопатичните лекаства на детето си значи не разбира колко е важно това за развитието им!
Нищо чудно.че тези които пръскат повече пари за децата, те са с видими увреждания от успешно НЛП на родителите им!
2
1
 
5
 
! Отговори
снайпера преди 8 месеца
Нощо не знаете за чувството-страх, нито знаете за неговите възможности! Не налучквайте като тотаджии, с тези неща шега не бива
1
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 8 месеца
"В светът..."? Е нямам думи

Ежедневен бюти ритуал според типа кожа
Ежедневен бюти ритуал според типа кожа

Ежедневен бюти ритуал според типа кожа

Чудесни прически, които да опитате (галерия)
Чудесни прически, които да опитате (галерия)

Чудесни прически, които да опитате (галерия)