В светът на децата – страхът от реалната фантастика

За смисъла и лечението на детските страхове
16 яну 2018 15:20, Eкип на Puls.bg
6
В светът на децата – страхът от реалната фантастика
Източник: Reuters

Чудовището, което се „крие” под леглото или в тъмния коридор, отказът да контактува с други хора, освен мама и татко, нежеланието да остане в детската градина... Родителите на малки деца се сблъскват с безброй детски страхове през първите години. След тях в ученическа възраст идват паниката от предстоящо изпитване или липсата на самочувствие, която води до стрес и засилена тревожност и в резултат до невъзможност на малкото да се социализира и много други проблеми. Ето какво трябва да знаем и как можем да помогнем със средствата на хомеопатията.  

Психическото и физическо развитие на децата преминава през различни фази и навлизането във всяка нова може да наруши душевното им равновесие. В резултат на това е възможно да се появят страхове, агресии, неврози, нарушения на съня и др. Ежедневието ни е трескаво и забързано, прелива от стресови фактори, а това неминуемо рефлектира и върху децата ни. 
 
Децата не правят разлика между фантазия и реалност
 
Нерядко те са безпомощни пред информацията, която ги залива от телевизия и интернет. Денят им е претрупан с ангажименти и все по-рядко им оставяме време за почивка, мечтаене, общуване с връстници, игри и творчество. Така социалното поведение, умението за разрешаване на конфликти, способността за решаване на проблеми и издръжливостта не могат да се развият. 
 
Прекалено високите изисквания отстрана на семейството могат да доведат до емоционален проблем при децата. Често подобни състояния провокират действителни органични нарушения. В резултат на прикривани страхове детето може да страда от коремни болки, бодежи в сърдечната област, нощно напикаване, заекване, липса на апетит и др. Възможни са и отклонения в поведението - да няма желание за нищо, да показва лоша концентрация, да е с променливо настроение, да не може да се отпусне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
снайпера преди 6 години
До Тео.на конспитациитеНямаш никаква представа за движението света и хората в него. Така че, не се натоварвай излишно!
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4Мейнстрийма няма изискване за образователен ценз и няма сведения за работещи журналисти с диплома в либертопапагалски медии!
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Девет десети от така наречените журналисти не са наясно с граматиката.
3
5
 
1
 
! Отговори
Тео.на конспитациите преди 6 години
До снайпераХомеопатията е начин да не страдат децата а който не купува хомеопатичните лекаства на детето си значи не разбира колко е важно това за развитието им! Нищо чудно.че тези които пръскат повече пари за децата, те са с видими увреждания от успешно НЛП на родителите им!
2
1
 
5
 
! Отговори
снайпера преди 6 години
Нощо не знаете за чувството-страх, нито знаете за неговите възможности! Не налучквайте като тотаджии, с тези неща шега не бива
1
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 6 години
"В светът..."? Е нямам думи