Кога губим битката с грипа?

Дългата война неминуемо води до загубени битки с грипа
17 яну 2018 15:37, Eкип на Puls.bg
0
Кога губим битката с грипа?
Източник: Reuters

Един от най-големите убийци в световен мащаб, познат на човечеството, е грипният вирус. През историята той, както и други инфекциозни причинители, неведнъж са обезлюдявали градове и села и дори са поставяли под въпрос оцеляването на човешкия род в определени местности. 

Днес епидемиологичната обстановка е доста по-различна. Жертвите на грипния вирус са много по-малко, но за съжаление все още има такива, а всеки изгубен живот е поражение.
 
Отново се намираме в грипния сезон и по данни на епидемиолозите текущо пораженията му в Северна и Централна Америка са по-тежки, от тези в Европа.
 
Вярно е, че огромната част от хората, които се заразят с грип, го преболедуват и се възстановяват напълно. Това носи лъжливо усещане за недосегаемост, особено на младите и активни хора. Washingtonpost опровергава това убеждение, споделяйки със света историята на 21 годишния Кайлър Баугман – млад, енергичен и отдаден на фитнеса и доброто здраве мъж. Когато се разболява от настинка покрай Коледните празници, той и семейството му смятат, че просто се нуждае от почивка. Само няколко дни след това обаче, Кайлър развива септичен шок и загива от множествена органна недостатъчност в резултат на грипен вирус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари