Мъчат ли ви тъмни кръгове под очите?

Решете сами проблема си
17 яну 2018 21:58, Eкип на Puls.bg
4
Мъчат ли ви тъмни кръгове под очите?
Източник: Reuters

Първите признаци на стареене на кожата започват да се появяват около очите. Такива са тъмните кръгове, торбички, увиснали клепачи, бръчки… Но те могат да се появят и при по-млади хора. Основната причина за това са нездравословни навици, както и генетична предразположеност.  

Липсата на сън винаги си личи по уморените ни очи. Възрастните трябва да спят по 8 часа всеки ден, за да са отпочинали. Недоспиването или намаляването на качеството на съня оказва негативно влияние върху кожата около очите. Недостатъчният сън е една от най-очевидните причини за образуване на тъмни кръгове около тях. Това кара кръвоносните съдове да се разширяват и образуват по-тъмен нюанс под кожата, която е много тънка и деликатна на това място. Друго отрицателно въздействие е появата на торбички, която се дължи на задържане на течности под очите. 
 
Гримът, който жените употребяват всеки ден, може да раздразни кожата. От друга страна козметиката за неговото почистване я карат да съхне и старее. Ако забравим да премахнем грима и измием лицето преди лягане, рискуваме да запушим порите на лицето, което е предпоставка за появата на акне. Доказано е, че прекалено тежкият грим води до разпадане на колагена в кожата, подпомагащ нейната здравина. Така тя старее, образуват се бръчки и тъмни кръгове. 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не, не ни мъчат.А липсата на собствени идеи и празна глава вас не ви ли мъчат?:)))
1
1
 
5
 
! Отговори
разтичание преди 6 години
На снимката виждаме последствията от тежък грим и тежък нощен живот в студентски град ...