6 лесни стъпки и без мокри петна под мишниците

Ще вдигате спокойно ръцете си по всяко време
18 яну 2018 12:15, Иванка Гъркова
2
6 лесни стъпки и без мокри петна под мишниците
Източник: Reuters

Няма по-неприятна миризма от потта в градския транспорт. Изпотяването под мишниците е естествен процес за всеки от нас. Течността е 99% вода и 1 % сол, които се освобождават чрез екринните потни жлези и по този начин тялото се охлажда. Някои хора се изпотяват по време на спорт, извършване на по-голямо физическо натоварване, а при други това се случва почти всеки ден.  

Обилното изпотяване е неприятно за нас и околните. Може да ни ограничи социалните контакти, както и да повлияе на психиката ни. Когато човек е под стрес, той често се поти. Апокринните потни жлези отделят течност, която под въздействието на бактериите води до неприятна миризма, която може да отблъсне хората около нас. 
 
Освен редовно къпане и използване на дезодорант, има и други средства, с които да преодолеем или ограничим неприятната миризма под мишниците след изпотяване.  
 
Измиване с антибактериални съставки
 
Освен мокрите петна под мишниците, миризмата на потта понякога е много силна. Тя се дължи на смесването на потта с различни бактерии. Измиването със сапун или душ гел, който има антибактериални свойства, ще ни помогне да се избавим от неприятната миризма и микробите по кожата. Добре е в козметиката да има натурални съставки като чаено дърво, лавандула, розова вода и други.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Веско Маринов преди 6 години
Хареса това!
1
1
 
3
 
! Отговори
пореден преди 6 години
ОДОРЕКСа е идеален - за крака или тяло къвто купуте според целите - спира потенето и вонята 10тина лева ,за който няма да съжалявате ,е флакончето .