Кърма или адаптирано мляко – има ли изобщо дилема?

Особено след откритите замърсени бебешки млека
19 яну 2018 09:20, Eкип на Puls.bg
5
Кърма или адаптирано мляко – има ли изобщо дилема?
Източник: Reuters

Кърмата е най-добрата храна за бебето. Поради тази причина и препоръките са през първите 6 месеца от живота му то да се храни изцяло с майчино мляко. По възможност кърменето е хубаво да продължи до навършване на една година на детето. По този начин то е защитено от инфекции, а в дългосрочен план намалява вероятността от развитие на диабет, затлъстяване и бронхиална астма. 

Кърменето е полезно и за майката. Непосредствено след раждането то подпомага свиването на матката и намаляване на кървенето, така майката по-бързо се възстановява. Освен това се намалява рискът от развитие на карцином на яйчниците и млечната жлеза.
 
Поради продължителния период на кърмене и различните нужди на бързо растящия организъм, съставът на кърмата се изменя. Основните й съставки включват:
 
1. Протеини
 
Майчиното мляко съдържа два вида протеин – суроватъчен протеин и казеин, като суроватъчният е около 60%, а казеинът – около 40%. Това съотношение допринася за по-бързото и лесно усвояване на кърмата. Ако бебето се храни с адаптирано мляко с по-високо съдържание на казеин, то по-трудно ще се храносмила и усвоява.
 

5
Още по темата: млякохраненебебета
Още от
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
до Лора преди 6 месеца
Има и адаптирано мляко с изолирана лактоза, което пиеше дъщеря ми поради необходимост. При него се изолира максимално вероятността от развиване на алергия.

Иначе кърменето е полезно, но не трябва да е на всяка цена, тук сте права.
2
3
 
1
 
! Отговори
Няма мляко и вода преди 6 месеца
Имаме страшни проблеми в БЪлгария.
Много от майките са увредени от дълъг престой в училищата.Нямат кърма а водата от водопроводите е негодна даже за миене н а чинии,Майките купуват преседяла вода химизирана от магазините бутилирана в ПЕТ .
Срам и позор за Слънчева БЪлгария .Няма питейна вода,няма мляко по магазините.Имитации на сирене и кисело мляко по витрините подава ядосано дете..
1
0
 
8
 
! Отговори
Лора преди 6 месеца
Естествено, че кърмата е най-добрата храна за бебето, но не трябва на всяка цена да се тормозят и майката и бебето с кърмене, ако някоя от двете страни не харесва това. Аз имам две деца - първото не е кърмено и до 3 години не е боледувало и ден. Второто е кърмено и се разболя от бронхиолит на 3 месеца. Ползата т кърмата е не толкова за имунитета на бебето, колкото че предпазва от развитиео на алергии. Адаптираното мляко е от крава и макар адаптирано, остава алерген.

Маникюр със златни мотиви (галерия)
Маникюр със златни мотиви (галерия)

Маникюр със златни мотиви (галерия)

За какво подсказват бръчките по лицето ви?
За какво подсказват бръчките по лицето ви?

За какво подсказват бръчките по лицето ви?