Със или без сутиен по време на сън?

Само дискомфорт ли рискувате, ако спите със сутиен?
19 яну 2018 22:48, Иванка Гъркова
24
Със или без сутиен по време на сън?
Снимка: Reuters

Носенето на сутиен по време на сън може да увеличи риска от рак на гърдата. Това показват данни на Американското дружество за борба с рака. Съществуват и разни остарели схващания, че този вид бельo уврежда гръдния кош по време на сън. Но всъщност предимствата от спането със сутиен са повече, отколкото недостатъците.

Смъртността от рак на гърдата е една от причините, каращи жените да не носят сутиен и през нощта. Първите притеснения сред представителките на нежния пол в САЩ се появяват в средата на 90-те години, когато излиза книгата: "Облечен,  за да убива: Връзката между рака на гъдрата и сутиена". 

В нея пише, че спането със сутиен и като цяло по-честото му носене може да доведе до запушване на лимфната система и появата на лимфни възли в подмишниците. От Американското дружество за борба с рака отхвърлят подобни твърдения като посочват, че авторите на четивото нямат достатъчно доказателства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: сутиен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Дама преди 6 години
Че коя жена спи със сутиен бе?! Не вярвам някоя да го прави, освен ако не е с огромни силиконови цици и трябва да ги придържа докато спи.Аз лично през деня ме мога да понеса сутиен и слагам само лятото когато би си личало че съм без и би привлякло нежелано внимание. Зимата под пуловери и суичъри трудно ще ми хрумне да се изтезавам с подобен артикул.
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американското дружество за борба с рака...откри топлата вода.А сутиените на снмката са за жени без гърди и мъже който се правят на жени.
17
1
 
7
 
! Отговори
Мъжага преди 6 години
Аз си спя без сутиен още от малък и ей го- успях да порасна и мъжага да стана
16
2
 
2
 
! Отговори
JJIvanov внимателно преди 6 години
През 2004 година подадох спец доклад birdflu177 цел блокиране на нагла диверсия "Птичи грип" в него е показана инфрачервена снимка с анимация .Дясна гърда на прегледаната е ударена с торсионно атакуваща пред ракова система..По късно испробвахме лосиони от прополис и ракия/47 градусова / пръскане със спрей увредената гърда от дистанция метър .. следва къпане на семейната двойка в басейни с минерална вода без химия.ПОсле на друг лекар без предписание от личен доктор..
15
1
 
2
 
! Отговори
JJivanov преди 6 години
nad 90% от девойките нямат нужда от сутиени.Употребата на сутиени води до много трайни увреждания на бъдещите човешки майки .В условията на остър Електромагнитен смог и облъчвания с car scanners/xenon,led,halogen i laser/ девойките и жените се увреждат тежко и трайно от облъченото горно съоръжение.Експерти да предложат НОВИ ЩАДЯЩИ Жените Горни облекла.. Ракови атаки се виждат лесно с инфрачервени камери..<МАСАЖИ с кисело мляко ,хума помагат много ..
14
1
 
1
 
! Отговори
JJIvanov пазете се преди 6 години
Този вид тежко терористично съоръжение е наложено с измама срещу Европа след първата световна война.Цел блокиране раждаемоста на европейските човешки майки.тежко е ударена и БЪлгария.До 1919 година здравите човешки майки в условията на патриархат са раждали по 6 до 8 деца.България след като воюва от 1912 до 1919 година за д а освободи териториите населени с БЪлгари само за три години към 1922 година се въстановява и започва видим просперитет на народа навсякъде.
13
0
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
сметнете темата ако беше на михаела досега колко коментара щеше да има и как щеха да звучат.
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На моята жена съм забранил да спи със каквото и да е ,камо ли да слага сутиен..И без това не и остава време да се облича,защото обичам да играем на Истанбулска Конституция.Пробвайте.Страхотна игра.Може да се играе и от повече хора.
11
0
 
5
 
! Отговори
обикновена жена преди 6 години
Аз не нося никакъв сутиен. Веднъж пробвах да нося сутиен,отказах се,защото е неудобен и безполезен,а и ми стоеше изключително грозно,когато сложих връхните дрехи. Сутиенът е неудобен за носене както през деня,така и по време на сън. Предпочитам да нося дамско спортно памучно бюстие( без подплънки) с дамски потник. Добре,че имам малки и естествени гърди-с тях ми е по-добре и удобно,а и мъжът ми ме желае така.
10
1
 
7
 
! Отговори
Deja преди 6 години
Абсурдно е да се спи със сутиен, особено с банели. Тези железа да ти се впиват в тялото и през деня е ужасно, камо ли вкъщи или вечер. 100% води до рак!
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добре без сутиен не само по време на сън, но постоянно така да си ходят жените.
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спасението от рак на гърдата е честото мачкане, тогава няма как да се запушат лимфните възли.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общоизвестен факт е, че всеки сутиен е вреден по всяко време, не само нощем. Плюс това е естетически кошмар, и най-хубавият бюст, поставен в сутиен, губи форма и е минус за фигурата. Сутиенът съществува, защото е част от модната иднустрия и ражда големи пари.
6
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** спяла със сутиен за да и мека кожата.
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Циците трябва да са като дивите ягоди - малки но сладки.
4
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом путин си сваля неговия по време на сън, значи така трябва.И като ходи при Ердо, ходи без сутиен.
3
4
 
16
 
! Отговори
Котьо преди 6 години
Секс със или без бикини?
2
6
 
8
 
! Отговори
Чичо Тони преди 6 години
До 1. Абе сутиени има, но вътре няма нищо.
1
7
 
23
 
! Отговори
мухахахха преди 6 години
При третия пол, такива работи като сутиени има ли, бе?