Вкусни плодове, които са богати на желязо

Хапвайте стафиди
25 яну 2018 20:53, Михаела Лазарова
1
Вкусни плодове, които са богати на желязо
Снимка: pixabay

Дефицитът на желязо е един от най-често срещаните. Ако не обърнем внимание на здравето си и не променим начина си на хранене, за да подобрим стойностите на този важен минерал, сме изложени на риск от анемия. Когато нивото на желязо в тялото спада, червените кръвни клетки не могат да произвеждат достатъчно хемоглобин, което води до умора и анемия.

Ето защо тялото ни се нуждае всекидневно от желязо, за да функционира правилно. Желязото също играе ключова роля при транспортирането на вода и кислород през тялото до всички органи.

Освен консумацията на червено месо, ядки, сусам, спанак има някои плодове, които също могат да ни помогнат да бъдем в добра форма и здраве.

Вижте кои ще ви осигурят добри количества желязо.

Фурми

Вкусни, сладки, фурмите винаги ни осигуряват повече енергия. В 250 г от плодовете се съдържат около 3 мг желязо. Може да ги хапвате така, да ги добавяте към вашите салати, ястия, зърнени закуски или смути рецепти.

Също така, консумацията им ще ви осигури добри количества ензими и аминокиселини като рибофлавин, тиамин, фолиева киселина и витамини А и К. Фурмите са полезни за сърцето, нервната система и костите.

Нар

Нарът е полезен за всички заболявания, свързани с кръвта, като дефицит на желязо или анемия. Най-добре се консумира свеж и може да се добави към почти всяка салата. Сокът от нар е освежаваща напитка, богата на желязо. Също така, малките сочни зрънца помагат при депресия, намаляват възпалението на ставите, засилват имунитета, пазят сърцето.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
6
 
! Отговори
11 преди 6 години
Ъм що не гризете направо желязо?