Пълноценно хранене за справяне с косопада

Повече желязо и протеини държат косата на главата
27 яну 2018 22:42,
9
Пълноценно хранене за справяне с косопада
Източник: Reuters

Проблемът с изтъняването на косата и повишаването на косопада може лесно да се спре, ако се вземат мерки срещу причините за появата му. Лошото е, че установяването на конкретните причини за проблемите с косата често е по-трудно от лечението им. 

Нормално е да губим около 100 косъма от косата си дневно, т.е. около 0,1% от общото им количество. Най-често косопадът над тези стойности е резултат от непълноценно хранене и липса в хранителния режим на вещества, които подхранват косата и поддържат растежа й.
 
Клетките в космените фоликули на косата са сред най-бързо растящите и делящите се клетки на тялото. Същевременно обаче те нямат важна роля за оцеляването на организма. Ето защо те са последните, до които достигат важните хранителни вещества, постъпващи с храната.
 
Първостепенна задача на организма е да снабди с тези вещества жизненоважните за оцеляването си клетки и органи. Така, в случаите, когато храната не е достатъчно питателна, до космените фоликули може изобщо да не достигат важните за растежа на косата вещества. Именно тогава се появават характерните проблеми с косата – космите изтъняват и се ускорява опадането им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: косопад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При мъжете е ген. Не важи статията.
5
0
 
6
 
! Отговори
Добре де.... преди 6 години
Само дето не разбрах,к*во да Идем....
4
1
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Аз съм плешив!
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ген
2
1
 
12
 
! Отговори
Кирил преди 6 години
Косопадът е на хормонална основа, и е генетично предаван... Това тук са пълни щуротии.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук са написани абсолютни глупости. Аз съм на 70 години с гъста коса от която падат не повече от двадесет - тридесет косъма дневно. При това ям веднъж - два пъти на ден по малко и то каквото има. Как ще ми обясните това?