Уасаби – за здраво сърце и добро храносмилане

Консумацията му осигурява и добри количества витамин С
27 яну 2018 15:27, Михаела Лазарова
3
Уасаби – за здраво сърце и добро храносмилане
Снимка: pixabay

То има силен пикантен вкус, а без него сушито не е същото. Уасаби – кореноплоден зеленчук, който е част от японската кухня, известен още като японски хрян. Предлага се под формата на паста, която е завършек на суши или сашими, но може да го комбинирате с печена риба, меса, да го добавяте в супи, сосове, защото е много полезен за здравето.

Уасаби е чудесно допълнение към вашата диета или ежедневно хранене, ако сте любители на пикантните подправки. То е богато на фибри, протеини, минерали като калций, желязо, магнезий, фосфор, калий, натрий и цинк, които са необходими елементи за доброто здраве.

Консумацията на уасаби осигурява и добри количества витамин С, фолиева киселина, витамин А и витамин В6. Подправката съдържа и мощни антиоксиданти и е с ниско съдържание на холестерол. Това естествено подсилва имунната система.

Други ползи за здравето от консумацията на уасаби са:

За здраво сърце

Уасаби има хипохолестеролемични свойства, които помагат за понижаване на високите нива на холестерола в човешкото тяло, възпрепятстват образуването на кръвни съсиреци, което намалява риска от инсулти и инфаркти, сърдечни заболявания.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Стамен преди 6 години
Не закачайте Мишето.Малко останаха жените като нея.Не във всичко може да е прав човек,и също така е човешко да се греши.Как ще ли оправи стомаха уасабито само не разбрах.Аз ако хапна лютиво, парливо или ястия с много подправки ме къса стомаха след това.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"... количества витамин С, фолиева киселина, витамин А и витамин В6."---Абе, Михаелче моме, като си тръгнала да изброяваш витамините, защо не си си направила труда да прочетеш някъде, че фолиевата киселина СЪЩО е витамин витамин В9? И да го подредиш в списъка като хората?
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
..и е с ниско съдържание на холестерол"Моме, съзнаваш ли каква глупост си написала? ХОЛЕСТЕРОЛ в растенията няма! Има разни фитостероли, но те са нещо съвсем различно. За уасабито - 90% от тази паста, на която пише "Уасаби" е боядисан със зелена боя хрян. Истинското уасаби е много скъпо, мисля, че го събират диво край разни горски потоци, но също го отглеждат. Растението е от една систематическа група с хряна, зелето, репите - кръстоцветни. Много го харесвам, защото лютевината минава бързо!