7 причини да консумираме помело

Не само екзотичен плод, а суперхрана за имунитета
30 яну 2018 16:37, Eкип на Puls.bg
0
7 причини да консумираме помело
Източник: Reuters

Помелото е един от цитрусовите плодове на нашия пазар, който доскоро бе непознат за много българи. Различните му сортове приличат на голям портокал или грейпфрут, но по вкус са съвсем различни. Плодът расте на дърво и в Китай се смята за витаминозно средство, помагащо при различни състояния.  

Екзотичният плод с нестандартни размери се използва за имуностимулант и е чудесен за консумация през зимата, когато тялото ни е атакувано от различни вируси. Това се дължи на неговата хранителна стойност - витамините С, В12, А, В6, калий, желязо, магнезий, диетични фибри. Смята се, че помелото, което расте на дърво, узрява най-добре през февруари. Тогава концентрацията на полезни вещества в него е най-голяма.
 
Ето 7 ползи на помелото за здравето:
  
Укрепва имунитета
 
Всеки плод съдържа приблизително 600 % от нашите ежедневни нужди от витамин С. Тъй като помелото е доста голямо дори след като обелим дебелата му кора, то може да се раздели на няколко порции в зависимост от размера му. То е основен източник на аскорбинова киселина и в Югоизточна Азия се смята за средство номер едно за подсилване на имунната система. Витамин С действа като антиоксидант,  който увеличава активността на белите кръвни клетки и атакува свободните радикали, причиняващи проблеми в тялото. Помага да се преодолеят инфекциите, които водят до настинки, кашлица, треска или по-сериозни вирусни и бактериални инфекции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари