Рефлексологията като обезболяваща техника

Тайните на рефлексния масаж при хронични болки
30 яну 2018 20:39,
2
Рефлексологията като обезболяваща техника
Източник: Reuters

Рефлексологията е древното изкуство, при което се упражнява натиск на различни части на тялото за облекчаване на болката. То може да бъде алтернатива на медикаментозно лечение и затова се използва от много пациенти.  

Най-популярен е рефлексният масаж на ръцете, но рефлексологията предлага още много възможности за намаляване на болката в тялото. Масажирането на точките, които се намират на различни места, ни освобождава от стреса и напрежението, променя енергийния баланс. Доказано е, че стимулирането на зоните на лявата ръка/крак отговаря за лявата част на тялото и обратно. 
 
Ако искаме да разрешим някакъв проблем чрез рефлексология, първо трябва да се запознаем по-подробно с различни видове масажи или да потърсим квалифициран специалист, който я практикува. Ако не прави масажа както трябва, можем да си навредим чрез неправилно натискане на определени области.
 
Преди да отидем на рефлексен масаж, можем да подобрим притока на кръв като вземем топъл душ или вана. По този начин ще се настроим за релаксиращото изживяване. Ето как да си помогнем при различни видове болка чрез рефлексна терапия:
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
PG преди 6 години
Жалко, че не работи