Яжте целина при артрит

Растението притъпява болките и не само
31 яну 2018 14:55,
3
Яжте целина при артрит
Снимка: Архив

Полезните вещества, които се съдържат в целината, облекчават болезнените изменения при артрит, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на британски диетолози.

Сред характерните симптоми на заболяването са ставните болки и възпаления. Специалистите напомнят, че някои храни, богати на минерали и антиоксиданти, са за предпочитане при артритни симптоми.

Сред тях е и целината, предава БТА. Растението, чиито части - стъбла, корен и листа, намират широко приложение в кулинарията, допринася за намаляване на ставните отоци, потиска възпалението и притъпява усещането за болка.

Целината е богата на антиоксиданти и полизахариди - вещества, които оказват противовъзпалителен ефект. "Проучвания са идентифицирали редица различни типове антиоксиданти, които правят целината особено полезна не само срещу артрит, но и срещу други болестни състояния, свързани с бъбреците, чернодробни инфекции, кожни проблеми, синдром на раздразненото дебело черво, високо кръвно налягане.

Благоприятният ефект от растението се обуславя и от съдържащите се в него кафеена киселина, ферулинова киселина и кверцетин", обяснява диетологът д-р Джош Акс. Целината е ефикасна и при ниско либидо, защото редовната консумация вдига мерака за секс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Киро Хикса преди 6 години
защото редовната консумация вдига мерака за секс.....какво викаш??!
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При артрит - важно е да е немит