Как ни трови замърсеният въздух?

Фертилността на жената страда най-много
31 яну 2018 20:50,
4
Как ни трови замърсеният въздух?
Източник: Reuters

Оказва се, че замърсеният въздух има сериозно негативно влияние върху репродуктивните способности на жените. Конкретно, учени от Бостънския университет в Масачузетс смятат, че замърсеният въздух въздейства на менструалния цикъл и е причина за нередовната менструация. Проблемът с нередовната менструация обаче не е изолиран, той е обвързан с инфертилитет (репродуктивни проблеми), поликистозен овариален синдром и метаболитен синдром. 

Заключението на учените се базира на изследване, измерващо влиянието на замърсения въздух върху здравето на момичета в пубертетна възраст, между 14 и 18 години. Използвани са данните от мащабно проучване за здравето по местоживеене и показателите за замърсяването на въздуха от системата за мониторинг на качеството на въздуха.
 
Докато обществото коментира вредите на мръсния въздух върху белодробното и сърдечносъдовото здраве, това изследване показва до каква степен репродуктивната ни и ендокринна система зависи от качеството на въздуха, който дишаме, споделя водещия автор на труда д-р Шрути Маалингея.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 6 години
Нека екоинспекторите се разходят до новостроящата се сграда на ул.Йерусалим 1/София/ и да видят синият кран МАЗ какво бълва, когато заработи!
2
0
 
2
 
! Отговори
хехехееее преди 6 години
До 1:Много си заблЮден гражданино!
1
11
 
12
 
! Отговори
Селяци преди 6 години
Хайде да помислите по-сериозно за здравето си и да се завърнете по родните си села ,за да не кашляте и клаксони да не надуват ушите ви ,а като ни идвате на гости идвайте пеша или на магарета. София не е проектирана за толкова простотия без катализатор.