7 разобличени мита: Къде грешим в представата си за акнето

Акнето е един от най-разпространените кожни проблеми
2 фев 2018 14:07,
2
7 разобличени мита: Къде грешим в представата си за акнето
Източник: Reuters

Акнето е един от най-разпространените кожни проблеми, който засяга хора на различна възраст.  Протича с възпаление, повишен бактериален растеж, увеличение на секрецията на себума и запушване на порите. 

Може ли храната, която консумиране да ни докара досадните пъпки, вреди ли тютюнопушенето на състоянието на кожата? Всеки от нас си задава подобни въпроси. Ето няколко мита за акнето, част от които не са вярни:

Храните, коитo ядем предизвикват акне
 
Има изследвания, резултатите от които доказват, че няма връзка между храненето и появата на акне, но съвременната наука сочи точно обратното. Сладките неща винаги водят до появата на досадните пъпки. Причината се корени в това, че захарта стимулира производството на инсулин. Ако искаме да имаме чисто лице, трябва да избягваме храни с висок гликемичен индекс като шоколад, газирани напитки, торти и други сладкиши. 
 
Акнето също може да се появи и поради хормоните, съдържащи се в млякото, което увеличава производството на мазнини. Излишъкът му запушва порите и причинява появата на комедони. За да имаме чиста кожа, трябва да ядем продукти с нисък гликемичен индекс като пълнозърнест хляб, кашу, карфиол, краставици. Консумацията на яйца, месо, гъби и морски дарове, богати на цинк, могат да помогнат за възстановяването на кожата след акне. Също така витамин А улеснява заздравяването на акнето. Това е причина да включим моркови, зеле и спанак в нашето меню.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакви лекарства, акнето ми мина като направих сефтето!