6 храни помагат срещу киселини в стомаха

Рефлуксът може да се лекува с различни медикаменти, но...
4 фев 2018 18:01,
9
6 храни помагат срещу киселини в стомаха
Източник: Reuters

При гастроезофагеалния рефлукс се наблюдава преминаване на стомашно съдържимо в хранопровода. Смята се за една от основните причини за хронична кашлица, астма, ларингит, ерозии по зъбите.  

Рефлуксът може да се лекува с различни медикаменти, но като цяло терапията е различна при всеки. Ако искаме да използваме по-натурални методи, може да пробваме чрез различни суперхрани, чийто вещества водят до намаляване на неприятното парене и киселините. 
 
Овесените ядки са едно от нещата за справяне с рефлукса. Те са най-енергизиращата и полезна закуска, която подпомага храносмилателния тракт. Тя ни засища и същевременно не предизвиква появата на парене и неприятно усещане в хранопровода. Причината е, че намалява киселинността. 
 
Копър
 
В продължение на векове копърът се е използвал като мощна лечебна билка, която е много ефективна при лекуването на стомашни проблеми и затруднения с храносмилателната система. Той намалява възпалението в стомаха и предотвратява появата на рефлукс. 
 
Алое вера
 
Не е задължително да го използваме само за козметични цеи. Растението има лечебен ефект благодарение на неговия сок. Той облекчава болката в стомаха и се бори с киселините. Но има силен слабителен ефект, затова не трябва да се прекалява с него.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Таню преди 6 години
До АнонименАз преборих подобен проблем след години консумация на лидл-ски ***. Направете така, че да намалите ежедневния стрес. Яжте и повече местни зеленчуци и плодове. Тренирайте поне умерено!
5
2
 
1
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
Бая глупости си написал.
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Млечни протеини. Суроватъчен концентрат най - добре. Без никакви ароматизатори и подсладители. 100% ефективност без странични ефекти.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че какво и е на добрата стара сода? Може да се попрочете из нета, че не само не е вредна, а и коригира цялостната алкалност в организма, а това пречи на развитието на ракови клетки, които пък се развиват добре в киселинна среда.
2
1
 
12
 
! Отговори
Отец Панкратий преди 6 години
Да се чуди човек как сме оцелели от възраждането до наши дни само на салати и манастиската ракия!
1
4
 
13
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 6 години
Ябълки