Идва ли краят на токсичната химиотерапия?

Разработват по-безопасно лечение на рак
5 фев 2018 15:10, Антон Асенов
7
Идва ли краят на токсичната химиотерапия?
Източник: Reuters

Революционно откритие прави екип британски изследователи, което дава надежда за отпадане на токсичната традиционно използвана химиотерапия при лечението на онкологични заболявания. Учените откриват, че растежът на тумора спира, ако се блокира достъпа на ракови клетки до витамин В2. Те се надяват да се създаде молекула, която да достига до митохондриите на раковите клетки и доставя нетоксичния терапевтичен агент. 

Митохондриите са един вид електроцентралите на клетките. Идентифицираното от изследователите съединение може да спре пролиферацията на раковите стволови клетки, включвайки се в процеса на образуване на енергия в митохондриите. 
 
Проф. Майкъл Лисанти и екипът му от Университета на Салфорд в Обединеното Кралство я наричат дифенилен йодиев хлорид (DPI).
 
Различни клетъчни анализи и други експерименти показват, че тя намалява над 90% от енергия, отделяна от митихондриите на раковите стволови клетки.
 
 

7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
болен съм от 9 г преди 9 месеца
Подкрепям пост 6 Не пишете некоректно ,защото така пречите на много доверяващи се на писанията ви.Истината е ,че и химиотерапията и лъчетерапията облекчават изключително много и при ранна диагноза и лекуват.......не казвам ,че няма странични ефекти ,но самата болест е далече по- трудно поносима...съчетано с промяна в начина на живот ---продължителни разходки, предимно алкализираща храна и най- вече спокойствие и недопускане на онкостреса ....са пътя към излекуване
6
0
 
2
 
! Отговори
До 1 и 2 преди 9 месеца
Явно не сте в час.Не философствайте.При химиотерапията не се ОБЛЪЧВА ,а се влива.Минах го целият път.След операцията 12 вливки по 48часа непрекъснато/как се лежи/с 5-флуороурацил.6 месеца през 14 дена.Тежко е,гадно е ,но е въпрос на личен избор.Като ти дойде до з...ика,човек се хваща за сламка.А теоритици като вас,бол
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз се измъкнах. Минах операция и химиотерапия. Доколкото знам съм един от първите в доскоро нелечим вид рак на костите. тежко, гадни, но навярно ще мога да видя внуци. А перспективата беше да не видя сина си как завършва училище.
4
0
 
10
 
! Отговори
vlady преди 9 месеца
За момента има няколко перспективни експериментални лекарства - аманитин, ореланин, болесатин, илудин, трихотецин и т.н. Подтискат синтеза на РНК и белтъци и така убиват раковите клетки, в които е най-активен. Имат по-малки странични ефекти в сравнение с класическата химиотерапия и не предизвикват вторични тумори, също така са сравнително безопасни при бременност. Основен проблем е високата токсичност предимно за черен дроб и бъбреци.
3
12
 
10
 
! Отговори
Близък на болен преди 9 месеца
За съжаление само химиото е доказано, че работи. Другото са мошеници предлагащи по интернет чудеса и излекуване с билки, гъби, уринотерапия, витаминчета...НЕ става, някой познава ли някой, който да се е излекувал с алтернативни методи???
2
0
 
19
 
! Отговори
Гурбетчия преди 9 месеца
Дай Боже! Най-после да се намери ефективен метод за лечение без облъчване.
1
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дано да дойде това време. Нито един мой близък или познат не се е излекувал от тази отрова, но за сметка на това на много хора тя скъси живота и го направи ад. Мисля, че се работи с тези токсични химикали само за да се печели от лекарствената индустрия.

Натурално премахване на брадавици и папиломи
Натурално премахване на брадавици и папиломи

Натурално премахване на брадавици и папиломи

Звездни прически за сърцевидно лице (галерия)
Звездни прически за сърцевидно лице (галерия)

Звездни прически за сърцевидно лице (галерия)