Най-полезните храни за женското здраве

За добра памет хапвайте риба, боровинки...
1
Най-полезните храни за женското здраве
Снимка: pexels

Знаете ли какво е общото между гъбите, червеното цвекло, фъстъците, бразилския орех? Те ви помагат да поддържате силна имунна система. От друга страна консумацията на червени чушки, лещата, лененото семе, тиквените семки, ни помагат да поддържаме кожата си не само в добро състояние, но и подобряват сексуалната ни функция.

В основата на доброто женско здраве е не само редовната физическа активност, но и начинът на хранене. Вижте кратък списък на едни от най-полезните храни, които е добре да включите в менюто си.

За здраво сърце

Риба

По-мазните риби, като сьомга, скумрия и херинга, дължат своите незаменими ползи за здравето на съдържанието си на омега-3. Тези мощни противовъзпалителни мастни киселини могат да намалят риска от сърдечни заболявания с над 30%.

Черен шоколад

Десетки изследвания показват, че хората, които консумират какао като напитка или като тъмен шоколад имат много по-здрава сърдечносъдова система от тези, които избягват натуралното какао. Учените приписват ползите за здравето на какаото на високите концентрации на полифеноли и флаваноли, противовъзпалителни съединения, които помагат за защита на сърцето.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само не разбрах жената различна ли е от Човек? Тези храни не са ли полезни за мъжете?