Отключва ли характерът ви агресия у кучетата?

Може би попадате в рисковата група за ухапване
8 фев 2018 21:10,
10
Отключва ли характерът ви агресия у кучетата?
Източник: Reuters

Проучване на екип от университета в Ливърпул, Англия, доказва, че рискът от ухапване от куче зависи пряко от особеностите на характера ни. Английските учени установяват и една специфична група хора, които се отличават с най-висок риск да станат жертва на такъв инцидент. 

Оказва се, че хората, склонни към депресивни състояния и повишена тревожност, напълно несъзнателно провокират агресивно поведение отстрана на кучетата. Опасността за тях е около 3 пъти по-висока.
 
Допълнителното раздробяване на групата на най-застрашените хора показва още една интересна особеност. Рискът от ухапване от четириногите зависи и от пола на човека, като по-застрашени в това отношение са мъжете.
 
Така се оказва, че в най-рисковата група за ухапване от куче попадат мъжете, страдащи от хронична тревожност или склонни към депресивни състояния.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: ухапванеагресиякучета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам куче, източно европейска овчарка. Тежи 40 кг. и е много по силен от човек. Единствено проявява агресия срещу себеподобни мъжкари за надмощие. Много внимателно се държи с жени и деца. На мъжете не им обръща внимание, освен в отделни случаи, но предупреждава с лай и ръмжене. Ако види, че някой си тормози детето и побеснява. Онзи ден една жена с бебе я нападна глутница ***. Добре, че се разхождахме наблизо. Първо ги разгони и изпохапа а после не се отдели от жената докато не го извиках.
7
2
 
6
 
! Отговори
По принцип преди 6 години
По принцип колкото е по-дребно кучето, толкова е по-вероятно да те захапе, но на стъраха очите са големи - страх ги е от големите кучета, които почти винаги са доста дружелюбни.
6
2
 
6
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Наблюденията на собствениците на кучета, показват, че кучетата нападат най-вече страхивите и/или лошите хора, но кой ли ще си признае, че е страхлив и/или лош?
5
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се забрани отглеждането на едрите породи кучета в града. Кучето трябва да е високо максимално 40 см и да тежи максимално 10 кг. Арестуване на собствениците на едри кучета и конфискация на кучетата.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А депресираните кучета отключват агресия у човека.
3
6
 
5
 
! Отговори
Z преди 6 години
мисля, че е точно обраното- кучетата лекуват тревожносста и депресията у хората
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И да отключи ги лекувам.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са пълни глупости