6 билки, полезни за здравето на храносмилателната система

Пийте чай от маточина
0
6 билки, полезни за здравето на храносмилателната система
Снимка: Pexels

Здравата храносмилателна система е нещо, което сме склонни да приемаме за даденост – докато тя не реши да ни напомни, че е важно да се грижим добре за нея. Хапването на крак, предменструалният синдром, лошото качество на храната, застоялият начин на живот и т. н. могат да бъдат причина за възникването на храносмилателни проблеми.

От подуване и газове в корема, до по-сериозни състояния, причините за появата на тези неразположения могат да бъдат много.

Някои прости стъпки могат да помогнат да се предотврати нарушено храносмилане. Например, консумирането на някои полезни за здравето на храносмилателната система билки като градински чай, магданоз, както и:

Розмарин

Една от най-полезните билки за здравето на стомаха и червата е розмаринът. Консумацията му под формата на чай или добавен към ястия, може да помогне за облекчаване на гладката мускулатура на лигавицата на храносмилателния тракт и работи като антиспазматик. Според изследвания розмаринът действа срещу Helicobacter pylori, бактериите, които са причинители на язви, гастрит.

Маточина

Маточината, наричана и лимонов балсам е билка, която принадлежи към семейството на ментата и може да направи чудеса, облекчавайки нежеланите газове, подуване на корема и болка поради лошо храносмилане. Освен това има мощно действие срещу Helicobacter pylori. Билката обикновено се приема под формата на чай.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари