Джинджифилът – полезен за всички!

Кога обаче да не ядем джинджифил
9 фев 2018 20:15,
2
Джинджифилът – полезен за всички!
Източник: Reuters

Джинджифилът е суперхрана, която предлага решение за редица здравословни проблеми, особено през зимата. Настинките, кашлицата, хроничните проблеми с имунитета, храносмилателните нарушения и честите рефлукси – всички те може да се повлияят добре от джинджифила. И все пак е добре да се знае, че приемът на този кореноплоден продукт има и своите ограничения. 

Оказва се, че медицинските ползи от джинджифила не са за всеки. Той може да бъде и противопоказен за хора с определени заболявания или с характерни моментни особености в здравословното си състояние.
 
Затова джинджифилът трябва да се избягва в няколко случая, когато вредите от него биха били по-големи от ползите.
 
При поднормено тегло
 
Джинджифилът има специфично влияние върху метаболизма. Той регулира секрецията и активността на храносмилателните ензими и помага за намаляване на апетита и редуциране на теглото. Този полезен за хората със затлъстяване ефект е негативен за тези с твърде ниско тегло, които опитват да постигнат по-здравословни килограми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
...Още баба ми навремето казваше, че нейната баба от Горно Нанадолнище и казала, че в една българска къща ако няма джинджифил, чиа и киноа от тази къща нищо не става...