Поне 6 типа рак се отключват от алкохола

Етанолът е главният канцероген
9 фев 2018 13:07,
27
Поне 6 типа рак се отключват от алкохола
Източник: Reuters

Според данни на Световната здравна организация (СЗО) в Европа се консумират най-големи количества алкохол на глава от населението. Същевременно информираността на хората за връзката между алкохола и рака остава ниска. 

Изминалият Световен ден за борба с рака (4-ти февруари) беше повод учените да напомнят, че повишената консумация на алкохол се асоциира с висок риск от няколко различни ракови заболявания и да предложат няколко мерки за ограничаване на този риск.
 
Проучванията сочат, че редовните злоупотреби с алкохол може да провокират поне 6 типа рак, сред които:
  • Рак на дебелото черво;
  • На гърдата;
  • На хранопровода;
  • На ларинкса;
  • На черния дроб;
  • На устата;
Като основен канцерогенен компонент на алкохола се сочи етанолът, съдържащ се в различни количества във всеки тип спиртна напитка.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
15
 
! Отговори
123 преди 6 години
Рак се отключва от храните пълни с консерванти, замърсена вода, мръсен въздух.
20
1
 
14
 
! Отговори
ПИЯНДЕ преди 6 години
АЛКОХОЛА НЕ РЕШАВАЛ ПРОБЛЕМИТЕ....???АМА.......И МЛЯКОТО НЕ ГИ РЕШАВА.....
19
1
 
26
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Аре,стига глупости!Дядо ми закусваше с каничка вино!За начало.Живя до 91 години.Баба Ванга е казала,задължително по 50 грама ракия-за дезинфекция!А аз спиртосан пияница,болен от рак не съм видял!Може,но е изключение!Какво да кажем за болните дечица и млади хора,които не пият.Причините са съвсем други-лоша храна,стрес и притеснения,безпаричие и безсъние-пак от безпаричие.
18
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В моето семейство почина от рак млад човек, непиещ, непушещ, образован, цивилизован спортуващ.В същото време и до ден срещам спиртосани, говоря за консумиращи твърд алкохол, които надхвърлят 77 години и не са спирали да пушат! Съсед - диабетик почина на 86, пиейки до последно ракия и водка! Как да обясним смъртта на поредица млади непиещи и непушещи под 40-годишна възраст? А на 28 годишен баща с рак на простатната жлеза?Не е това лъжица нито за нашата, по-малко и за вашата уста.
17
2
 
18
 
! Отговори
11 преди 6 години
До момчилГрешката ти е била, че ракията е била "маркова". Истинската ракия е домашната, затова от измислените винпроми реват против домашния алкохол. Ракия от винпром не излиза - в нея материалът е 10%, всичко останало е химия, есенция, оцветители. То такова е и виното от винпром.
16
1
 
10
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
Слагайте си никове бе, не мо виразберем кой на коя се обяснява
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не можеш да пиеш не пий излагаш се и си мега ултра нагла.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На *** кое?
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13Личи ти на номер си само не звъни по телефоните че си мега омразна като нахалстваш.
12
2
 
11
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Големи успехи в алкохолната подготовка имат също покойният Елцин и неговите достойни украински ученици и последователи Кучма, Юшченко, Порошенко, Луценко и т.н.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шока от това че мъжа на когото си вярвал и си бил отдадена те убива. Кога разбираш рак. Някои жени не могат да преглътнат толкова се тормозят. И след време им се отключва.
10
4
 
13
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Алкохолната подготовка е много важна и всеки трябва да се стреми към професионализъм в областта, постигането на делириум и звание "Горький пропойца". Вождът и учителят Георги Димитров за успехите си е отличен с престижното звание "Горький пропойца" от руснаците и с престижните прякори Гошо Тарабата и Гошо Мастиката от българите - изпивал е редовно над литър мастика или друг твърд алкохол наведнъж. Подобни успехи е имал и Кемал Ататюрк с ракията.
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ставам сутринта - правя с точица и нежни коктейлче. Към обяд пак ийвам. След обяда, пера чертичка и си се наливам. А вечерта, кога една, кога оргия, без презерватив и ЖИВОТ на малака баткиии, къртоиии !!!
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
6 типа рак 3 октопода делфин и медуза ако го смесиш алкохола с марихуана.И това е само на 2ро ниво. :D
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сега кажете,колко типа рак се отключват от боклукчавата химикализирана храна и вода и обилното наръсване на немислещия планктон,с кемтрейлс!!!!Пишещият това е на 75 години и в неговото детство,по селата въобще не е съществувала такава дума,което значи,че тогава ракът е бил ИЗКЛЮЧИТЕЛНО РЯДКА БОЛЕСТ и е минавал с диагнозата "уроки"!А населението и тогава си пийваше и ракийка и винце,както сега,да не кажа и повече!!!Ама тогава нямаше телевизия,Интернет и кабеларки,които да наливат бръмбари
6
8
 
13
 
! Отговори
момчил преди 6 години
На мен алкохолът ми съсипа живота, дори без да съм пиел в големи количества. На една Нова година изпих 500 грама ракия и то маркова, а не някое менте.И си докарах панкреатит.Тази болест става хронична и няма лечение.Изобщо не ми и минавало през главата, че може да се случи подобно нещо.Но за съжаление се случи.някои пият като смоци и нищо им няма, а аз два-три пъти годишно пийвах повече и с трагичен резултат.Та моят съвет е да се спре с алкохола.Не че някой ще ме послуша.Здрав на болен не вярва.
5
1
 
11
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
Не може да ме уолашите. Но опитвайте, няко ще ви върже
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рак се получава от Неверни мъже.
3
3
 
23
 
! Отговори
Питам преди 6 години
А колко болести предодвратява алкохола? А де?
2
2
 
4
 
! Отговори
Димитър преди 6 години
Баси!