Защо балсамът за устни трябва да съдържа глицерин?

Ключовата съставка за гладки устни
9 фев 2018 21:02,
2
Защо балсамът за устни трябва да съдържа глицерин?
Източник: Reuters

Грижата за устните през зимата не трябва да бъде подценявана. Студеният вятър и по-ниските температури навън оказват отрицателно влияние върху кожата. Тя става, суха, груба и напукана. Инстинктивно ближем устните си, за да ги овлажним, но по този начин те стават по-болезнени и уязвими на външните влияния.  

Ако искаме да имаме здрави, меки и достатъчно хидратирани устни, е добре да помислим за подходящ балсам. Този с глицерин е идеално решение на проблема. Съставката има свойството да улавя влагата от сухия въздух и да я задържа в кожата. Това спомага за по-добрата хидратация на устните. Глицеринът е безцветен, прозрачен и без миризма. Има сладък вкус заради натрупването на хидроксилни групи в молекулата на съединението. Прибавен към смеси като балсами и кремове за лице, той ги прави по-бавно съхнещи. 
 
Кои са основните ползи на балсама за устни с глицерин?
 
Той е полезен и не се смята за токсично вещество, ако е произведен от естествени мазнини и масла. Едно от най-големите му предимства е, че има силни абсорбиращи свойства, които подобряват хидратацията на устните, затова е най-използваната съставка при балсами за устни.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак рекламират химичните ***.А всъщност Ланолинът,който се извлича от мазнините на овцете е най-подходящ за кожата и я предпазва,без да я уврежда по никакъв начин,а от растителните - боровия вазелин.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
опааа глицеринче за *** идеален