6 храни, които пазят от грип

Хапвайте тиквени семки
Обновена: 10 фев 2018 17:21 | 10 фев 2018 17:20, Михаела Лазарова
6
6 храни, които пазят от грип
Снимка: pexels

Най-добрият начин за борба с вирусните инфекции и грипа е превенцията. Поддържането на имунната система в добро състояние е ключът към това да не се разболяваме или ако се разболеем, то поне да преболедуваме инфекцията по-леко.

Храната е от огромно значение за функциите на имунната система. Много хора погрешно смятат, че когато са болни не трябва да ядат, за да оставят организма да се прочисти. Напротив, консумацията на определени храни дава жизнена енергия на имунната система и ѝ помага да се пребори с вирусните инфекции.

Гъби

Гъбите вероятно не са първата храна, за която се сещате, когато сте болни. Факт е обаче, че те са изключително полезни за подсилване на имунната система. Тези свои качества гъбите дължат на определен вид въглехидрати в състава си – глюканите, които имат невероятно мощни подсилващи свойства.

Чесън

Алицинът в чесъна стимулира имунната система. Чесънът често е наричан натурален антибиотик, защото има точно такива свойства. Той подпомага деленето и работата на белите кръвни клетки, които се борят с външните патогени.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: грипнастинкавируси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
Тровят с ХЛОР преди 6 години
Мед мафията трови с хлор токсични отрови милиони българи.От обгазяване в детските ясли и градини страдат всички деца.Хлор токсичните облаци се вдигаха до 135 сантиметра от пода и поразяват трайно обемно всички деца в помещенията./терористи ползват белина и тризон в дози едно към гьоторен/лелки,учителки,директорки/.Навремето обгазените получавахме трайни увреждания бронхити,пневмонии,синузит,болни сливици,астма,левкози..Няма неувреден от хлор токсични препарати добавяни в питейна вода Българин
3
0
 
1
 
! Отговори
JJIvanov douser преди 6 години
Много помага прополисов лосион .Приготвен от истинска ракия 48 градусова без вода в нея. парче 10-12 грама зеленикав прополис в 700 мл ракия.След два дни е готово за ползване прополиса стои в ракията.Гъргари ,жабурене и изплюване.Дезинфекцира трайно устата.КАпване на дланите масаж. масаж със салфетки на шията и врата.зад ушите ,на стомаха ,гърдите и гърба.Прониква през Биологично активни точки/система КЕнрак/ активизира имунната охрана.Не пийте прополис разтворен в спирт прави алергози.
2
0
 
0
 
! Отговори
JJivanov личен опит преди 6 години
лични проверки показват силен анти бактериален ефект от истинско слънчогледово олио.Гаргари на гладно 15 минути./жабурене и смукане в устата/ на една лъжица максимум две дневно..ликвидират проблемите.Изплювате и с хладка чиста вода ново жабурене секунди..
1
4
 
18
 
! Отговори
ined преди 6 години
Изяждаш една глава чесън и всички в трамвая се имунизират за грип