Хапвайте моцарела за здрави кости и при анемия

Консумацията й ще осигури на организма ви витамин В2
11 фев 2018 10:36, Михаела Лазарова
7
Хапвайте моцарела за здрави кости и при анемия
Снимка: pixabay

Тя е един от най-търсените млечни продукти. Моцарелата – меко, прясно сирене с невероятен вкус и текстура, което обичаме да добавяме към салати, паста, пица, предястия. Класическата моцарела се прави от биволско мляко, но се предлагат и такива варианти на сиренето, които са направени от краве мляко. Родината на моцарелата е Италия.

Въпреки че по-често я приемаме като част от италианската кухня, тя има редица ползи за здравето. Така например, съдържа добри количества витамини Е, D, А, фосфор. Консумацията ѝ благоприятства здравето на кожата, очите, подобрява паметта. Но добрите ѝ качества не се изчерпват само с това.

Вижте защо италианците не сядат на масата без нея.

Източник на биотин

Сиренето моцарела е добър източник на биотин, познат също като витамин B7. Тъй като това хранително вещество е водоразтворимо, тялото не го съхранява. Консумацията на този вариант на сирене може да ви осигури едни добри количества на витамина и да се намали неговия дефицит, особено по време на бременност.

Биотинът е важен за здравето и красотата на ноктите, косата, а според проучвания може да помогне за намаляване нивата на кръвната захар при хора с диабет.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Един от най-тъпите митове за млечните продукти - заздравявали костите. Точно обратното, като всяка високо киселинно-образуваща (в ПХ контекст) храна - разрушават костите, защото организъмт черпи калция от депата си (костите са едно от тях), за да балансира. А пък за анемия, млечен продукт??? ВТФ!!! За костите яжте зеленчуци с калций (зеле, броколи например) и риба с костите (сардините са топ), както и бульона на разни варени кокали от животни.
5
0
 
6
 
! Отговори
11 преди 9 месеца
И що да ядем бoклуци, като можем да си ядем истинско наше селско сирене?
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аман-заман с млечни продукти анемия не се бори! Обратно, способстват я!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това при нас е толкова "Моцарела",колкото пътищата ни са пътища.Истинската "Моцарела"се прави само от биволско мляко,в Италия струва над 40 евро кг.дори съда в който се пренася е специален, и като се реже от нея трябва за излиза мляко.
2
1
 
9
 
! Отговори
Петър преди 9 месеца
И в новинарските сайтове ли започнаха да ни облъчват с рекламни статии?
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тъй ша прайми!Само че като направят заплатите поне като италианските!С 500 лв ще си ядем имитацията на сирене от 3лв!Все пак сме в тикволандия-най мизерната страна в цялото северно полукълбо!

8 храни, които задължително да ядете сурови
8 храни, които задължително да ядете сурови

8 храни, които задължително да ядете сурови

Митове за метаболизма, които пречат на тънката ви талия
Митове за метаболизма, които пречат на тънката ви талия

Митове за метаболизма, които пречат на тънката ви талия