Хапвайте моцарела за здрави кости и при анемия

Консумацията й ще осигури на организма ви витамин В2
11 фев 2018 10:36, Михаела Лазарова
7
Хапвайте моцарела за здрави кости и при анемия
Снимка: pixabay

Тя е един от най-търсените млечни продукти. Моцарелата – меко, прясно сирене с невероятен вкус и текстура, което обичаме да добавяме към салати, паста, пица, предястия. Класическата моцарела се прави от биволско мляко, но се предлагат и такива варианти на сиренето, които са направени от краве мляко. Родината на моцарелата е Италия.

Въпреки че по-често я приемаме като част от италианската кухня, тя има редица ползи за здравето. Така например, съдържа добри количества витамини Е, D, А, фосфор. Консумацията ѝ благоприятства здравето на кожата, очите, подобрява паметта. Но добрите ѝ качества не се изчерпват само с това.

Вижте защо италианците не сядат на масата без нея.

Източник на биотин

Сиренето моцарела е добър източник на биотин, познат също като витамин B7. Тъй като това хранително вещество е водоразтворимо, тялото не го съхранява. Консумацията на този вариант на сирене може да ви осигури едни добри количества на витамина и да се намали неговия дефицит, особено по време на бременност.

Биотинът е важен за здравето и красотата на ноктите, косата, а според проучвания може да помогне за намаляване нивата на кръвната захар при хора с диабет.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един от най-тъпите митове за млечните продукти - заздравявали костите. Точно обратното, като всяка високо киселинно-образуваща (в ПХ контекст) храна - разрушават костите, защото организъмт черпи калция от депата си (костите са едно от тях), за да балансира. А пък за анемия, млечен продукт??? ВТФ!!! За костите яжте зеленчуци с калций (зеле, броколи например) и риба с костите (сардините са топ), както и бульона на разни варени кокали от животни.
4
0
 
8
 
! Отговори
11 преди 6 години
И що да ядем ***, като можем да си ядем истинско наше селско сирене?
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман-заман с млечни продукти анемия не се бори! Обратно, способстват я!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това при нас е толкова "Моцарела",колкото пътищата ни са пътища.Истинската "Моцарела"се прави само от биволско мляко,в Италия струва над 40 евро кг.дори съда в който се пренася е специален, и като се реже от нея трябва за излиза мляко.
1
1
 
10
 
! Отговори
Петър преди 6 години
И в новинарските сайтове ли започнаха да ни облъчват с рекламни статии?