Кога и как да масажираме бебето?

Наръчник за приятната процедура
11 фев 2018 11:06,
5
Кога и как да масажираме бебето?
Източник: Reuters

Масажът е важна част от ежедневната грижа за бебето. Той е чудесно преживяване не само за детето, но и за родителите и в същото време подпомага изграждането на добра емоционална връзка между тях. 

Масажът обикновено се превръща в част от вечерния ритуал за подготовка на бебето за сън. Той е естествен завършек на целия процес и води до успокояване и по-лесно заспиване.
 
Бебето до навършване на 1 година претърпява най-бурното си развитие. Това е свързано с ежедневно усвояване на огромно количество информация. Посредством масажа се подпомага освобождаването от всички натрупани емоции през деня и успокояване на пренатоварената нервна система. Така детето се отпуска и вече е готово за нощния сън.
 
Кога трябва да се извършва масажът?
 
Това зависи от бебето и от самите Вас. В много случаи родителите масажират бебето след банята и непосредствено преди заспиване. Така се изгражда условен рефлекс у детето, в резултат от което то разбира, че е дошло време за сън. Изграждането на ритуал за заспиване е от ключово значение за бързото приспиване и здравословния и непробуден сън.
 
Важно е все пак да избягвате масажирането на бебето непосредствено след нахранването му. Това може да доведе до повръщане на храната, така че се препоръчва да се изчака поне 45 мин след храна. Масажът трябва да доставя удоволствие и да води до успокояване на бебето. Ако забележите, че не е в настроение или не се забавлява и наслаждава на масажирането, по-добре го преустановете.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкай, мачкаааай :)
3
1
 
9
 
! Отговори
неучен преди 6 години
Защо не сте отбелязали, че този масаж е открит от британските учени.
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моето дете някак си не даваше, не е масажирано, т.е. искам да кажа, че изобще не е задължително да се прави масаж....
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А как и кога да масажираме майка му.