Кога да си направим термография?

Методът се налага все повече в медицината
12 фев 2018 13:07,
4
Кога да си направим термография?
Източник: Reuters

Много от болестните процеси в тялото остават скрити поради липса на външни прояви и защото в началните си фази болестните изменения може да не провокират симптоматика. Това обаче не означава, че те не може да бъдат открити и диагностицирани. Всяко заболяване, което протича с възпалителен процес, промяна в локалната телесна температура, може да бъде диагностицирано в максимално ранен етап с помощта на термографията. 

Термографията е средство, което може да допълни всеки диагностичен метод в медицината и да помогне за даване на много точна оценка и прогноза за здравословното ни състояние.
 
Термографията се базира на улавяне на инфрачервените лъчи, които тялото ни излъчва, и ползването им за визуализиране на температурата в отделните зони на тялото чрез съставяне на термограма. Методът позволява да се отчетат всякакви изменения в нормалната телесна температура и да се проследяват с времето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
Да се диагностицира всеки желаещ, за да се назначи адекватно лечение. Нацията е болна, трябва да се вземат мерки. Всеки гледа ден да мине, друг да дойде. А бъдеще?!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
томографията струва поне 400 лв за здравноосигурените
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изключително информативна статия...
1
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 години
много е интересно, обаче сайта към статията не ви се отваря...