По-различният поглед към лечението на кашлица

Кога и как помага хомеопатията?
12 фев 2018 21:14,
1
По-различният поглед към лечението на кашлица
Източник: Reuters

Чрез кашлицата организмът реагира и се защитава срещу чуждите тела, дразненията в дихателните пътища или срещу бактерии, вируси и други болестотворни причинители. Тя съпътства простудните заболявания, симптом е на болестите на горни и долни дихателни пътища. Кашлицата може да бъде различна по вид - продуктивна (т.е. с образуване на слуз и храчки), суха, съпътствана или не от повишена температура и др.

Тези особености, наличието и вида на секретите, както и други характерни оплаквания на болния, са важни, за да се определи подходящото лечение. При кашлица, която продължава повече от една седмица, е важно да се потърси лекарска консултация. При неправилно лечение или, ако не е излекувана докрай, кашлицата може да се превърне в хронична. 

Хомеопатията разполага с богат арсенал от медикаменти за подпомагане на организма при сезонните вирусни заболявания, протичащи с кашлица. Плюсът на този тип терапия е, че действа не само патофизиологично - върху самите процеси, които са настъпили в организма, но и подпомага неговия имунологичен отговор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Flex преди 6 години
Най-голямото доказателство, че хомеопатията не работи е, че няма хомеопатична ракия :D