Хапвайте синьо сирене за добра памет и здраво сърце

Консумацията му повишава ефективността на имунната система
13 фев 2018 12:37, Михаела Лазарова
2
Хапвайте синьо сирене за добра памет и здраво сърце
Снимка: unspalsh

То има силен аромат, интензивен вкус, красив цвят и всички тези негови качества зависят от млякото, с което е приготвено, времето на зреене, традицията, която е следвана и т. н. Синьото сирене – деликатес, който обичаме да хапваме като мезе към хубаво вино или да добавяме към кулинарните си шедьоври.

Продукт, който съдържа голямо количество мазнини, протеини и други важни хранителни елементи. Синьото сирене е ценено не само заради своите вкусови качества, но и заради неговите здравословни ползи.

Когато се консумира в умерени количества (тъй като съдържа повече мазнини и сол) то има благоприятен ефект върху здравословното ни състояние. Споделяме няколко добри причини да го консумирате по-често.

За здраво сърце

Добавянето на синьо сирене към вашето дневно меню може да намали риска от сърдечносъдови заболявания. Проучванията показват, че хората, които консумират синьо сирене, имат по-малък риск от развитие на болести на сърцето.

Вкусното сирене също помага за понижаване нивата на холестерола и предотвратява възпалението на артериите и образуването на кръвни съсиреци.

При артрит

Един от най-често срещаните здравословни проблеми свързани с напредването на възрастта е артритът. Синьото сирене притежава противовъзпалителни свойства, които помагат за намаляване на възпалението на ставите и облекчаване на болката при артрит.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
2
 
! Отговори
11 преди 6 години
Тва са ***.
1
5
 
7
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Хахах,а може ли да го комбинираме с пасти,че няма хляб!?