За какво помага сънят?

По-малко вероятно е да имате проблеми с паметта
Обновена: 13 фев 2018 13:53 | 13 фев 2018 13:52, Михаела Лазарова
0
За какво помага сънят?
Снимка: pexels

Умората пречи на продуктивността, енергичността и изпълнението на обикновените дневни дейности. Динамичното ежедневие, характерно за съвременния начин на живот, е белязано от преследване на срокове, ангажименти и непрестанна липса на време за почивка.

А именно почивката е механизмът, по който организмът се възстановява. Той не просто се възстановява, а се съхранява и предпазва от зловредни процеси.

Пълноценният сън, който е ежедневният ни природен начин да позволим на тялото да си почине качествено, трябва задължително да трае поне 8 часа. Освен това е важно сънят да настъпва в определен диапазон от денонощието.

Тази безценна почивка носи многобройни ползи за организма. Ето 5 от най-важните сред тях:

1. Можете да се съсредоточите по-добре в работата, да научавате нова информация и най-важното – да я запомняте правилно. Добрият сън помага за подобряване на концентрацията, паметта, вниманието и услужливостта на всеки един компонент от тази сложна система.

2. По-малко вероятно е да имате проблеми с паметта, което означава, че ще намалите и стреса в организма си. Няма да обикаляте панически жилището си в търсене на ключовете от колата всяка сутрин. Няма да се сепвате на път за работа в чудене дали сте изключили ютията. Целият този стрес ще се намали и ще се чувствате далече по-добре.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари