Палите ли често ароматни пръчици вкъщи?

Може би е време да спрете
Обновена: 14 фев 2018 13:17 | 14 фев 2018 12:23,
3
Палите ли често ароматни пръчици вкъщи?
Източник: Reuters

Ако обичате често да си палите ароматни пръчици вкъщи, време е да се замислите дали не прекалявате. Макар да внасят в някои случаи много приятен аромат в дома и да добавят щипка спиритуализъм и медитационен момент към приятното усещане да сме си вкъщи, рискът повече да си вредим с тях, отколкото да си помагаме, е налице. 

Редовното опушване на дома с ароматни пръчици може да е вредно дори за здравите хора, а за някой с хронични здравословни проблеми последствията може да са много сериозни.
 
Токсични са на клетъчно ниво
С горенето на ароматните пръчици се отделят димни продукти, включващи и фини прахови частици, които действат директно на клетките.
 
Дразнят лигавицата на дихателните пътища
Димът на ароматните пръчици съдържа дразнещи респираторната лигавица съставки и отключва кашлица и хрема при много хора. Проучвания сочат, че ефектът на този дим върху дихателните пътищa е по-негативен дори от цигарения. Освен това опасните частици в него са много по-фини от тези в цигарения дим и може да достигнат много по-дълбоко по протежението на дихателната система.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
8
 
! Отговори
Знаещ преди 6 години
Аз затова си купих апартамент в Красна поляна до виетнамските общежития - именно за да не си паля ароматни пръчици у нас ...
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Взехте да прекалявате с тия фини прахови частици . 19 век и началото на 20 са били само на дърва и въглища !Тре да са измрели .
1
0
 
6
 
! Отговори
отговор от Бай Зуй преди 6 години
Разбира се, че не, но помня отлично статията в която се рекламираха за изчистване на некви енергии...