Електронни цигари - крият ли токсини?

Това проверява екип от учени
21 фев 2018 08:12, Eкип на Puls.bg
12
Електронни цигари - крият ли токсини?
Reuters

Оказва се, че отпадането на тютюневия дим не е единствено условие, за да се намали токсичността на цигарите. Учени доказаха, че и електронните цигари имат изразено негативно действие, дължащо се на ароматизаторите, които те съдържат. Установено е, че определени съставки в тях действат токсично върху белите ни кръвни клетки като токсините са с различно съдържание в различните типове ароматизатори.

 
Сравнително скорошното пускане на пазара на електронните цигари е причина общия им ефект върху организма в дългосрочен план все още да не е напълно установен. Според данните от някои изследвания дори безтютюневите цигари не може да се считат за безопасни Не едно от тези проучвания подчертава, че токсичния ефект може да дойде и от съставки, които не присъстват в обикновените цигари, а са представени само при електронните. Една от тези съставки са веществата, придаващи съответния аромат на електронните цигари.
 
Проучване на екип от университета Рочестър в Ню Йорк се фокусира върху изясняване ефекта на ароматизаторите върху имунната система и по-конкретно върху белите кръвни телца – основните компоненти на имунитета.

Още за изследването върху електронните цигари може да прочетете в Puls.bg 
 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Не преди 6 години
Крият ваксини.
6
0
 
6
 
! Отговори
.. преди 6 години
Като се сетя колко милярди губят цигарените компании от такива дето пушат електронни цигари.... Не вредни, не токсични, а извънземни ще ги изкарат.
5
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanovЗабранени СА преди 6 години
ЗАБРАНЕТЕ ГИ ВЕДНАГА НЕ ГИ ПИПАЙТЕ..ТЕРОРА срещу СИРИЯ ЛИБИЯ ИЕМЕН И УКРАЙНА БЕ Провеждан от обемно обсебено от терористи чрез електронни цигари и нано скенери..В Огромния обем около жертвите се настаняват извънземни наркомани и нашественици подържащи масови убиици..ДОказано канцерогенни са няма отърване декодират за броени минути големи обеми от помещенията в които са запалени..
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пуша с чист растителен глицерин, дори PG и ароматизатори не ползвам вече. Няма никакви вредни действия и облака е огромен. Проучил съм въпроса, VG е най безвредно, стига да не се дърпа на висок градус, за да не се стига точката на изгаряне. Глицерина се разгражда за часове, с дишането и урината.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но пък нямат катран, въглероден окис и куп други много по-токсични неща.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди да прочета статията знаех си предварително какво са написали по инстинкт,че цигарите един вид са по безвредни.Извода купувайте си цигари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дума токсини няма!