Кои са най-вредните храни за закуска?

Внимавайте с колбасите, пастетите
21 фев 2018 08:40, Михаела Лазарова
12
Кои са най-вредните храни за закуска?
Снимка: pexels

Ако искате да започнете деня със здравословен старт по отношение на това, което ядете, има някои храни, които е добре да изключите от менюто си.

Закуската е подценявано хранене, а не би трябвало. Ето защо е важно да изберете такива храни за сутринта, които ще ви направят по-здрави и ще ви помогнат да поддържате енергийните си нива през останалата част от деня.

Храни с висок гликемичен индекс и прости въглехидрати

Това са всички захарни изделия, но и рафиниран бял хляб, картофи, кускус или рафинирани зърнени храни. Тези така наречени прости въглехидрати попадат в групата на храните с висок гликемичен индекс.

Те предизвикват бързо покачване на кръвната захар, тялото започва да секретира повече инсулин, който има за цел да регулира тази кръвна захар. Не само ще се чувствате по-мудни още от сутринта, но скоро след тези храни апетитът ви ще е много по-голям.

Мазни храни

Други храни, които е добре да избягвате да консумирате на закуска са мазните тежки храни, за да намалите риска от претоварване на храносмилателната система. Избягвайте пърженото, сосовете и други такива, за да си спестите проблеми със стомаха.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
21
 
! Отговори
Да, бе преди 6 години
Няма вредни храни - има системно прекаляване в количествата с определени храни.
6
1
 
6
 
! Отговори
6 преди 6 години
По скоро може да се посочи, кои храни не са били изобретени тогава и които са пристигнали тук след откриване на други континенти! Тези от троянската война са посочени в края на Повече по темата в Az - jenata.bg - препоръчаните мляко, месо, овес, яйце... библейските храни!
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз лично сутринта закусих с две мазни банички и 0.5л. боза. За обяд смятам да хапна някаква супа, а за вечеря мезета и бира - шампионска лига има мачове.
4
0
 
9
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
Е добре де, споделете какви са храните, които са били консумирани тук по времето на троянската война.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Постарайте се да хапвате това, което са хапвали хората населяващи тези земи по времето на Троянската война! Заблуждение е, че не можете без някои съвременни храни.Просто сте пристрастени.Спрете нещо без което ,,не можете'' за 2-3 месеца и след това когато го вкусите може и да ви прилошее!Тази сутрин се почувствах така!
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че те тези храни с ,,висок гликемичен индекс'' щом сутрин са най вредни какво остава за вечер!? Направо да ги изхвърлим, а!? И веднага след темата за вредните храни сте поставили Рецепта Dnes: ,,Пухкав сладкиш с праскови и сметана''! Факт! И по телевизиите е така! Донка Вайкова Ви обяснява 20 минути здравословно хранене и веднага след това в рекламите Ви затрупват с разни вафли, шоколади, чипсове и съответните лекарства.Иберогаст от сутринта до сега - 08,56 са го промотирали поне 30 пъти по 5тв
1
0
 
17
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 6 години
Аз хапвам принцеси с чай