Семена от чия: Намаляват риска от рак и ускоряват метаболизма

Поддържат кръвната захар и холестерола в норма
26 фев 2018 12:30, Михаела Лазарова
2
Семена от чия: Намаляват риска от рак и ускоряват метаболизма
Снимка: pixabay

Семената от чия имат доказан благотворен ефект върху организма. Те са изключително полезни и даряват тялото с важни хранителни вещества, минерали и витамини.

Неслучайно семената от чия са придобили такава широка популярност през последните години. Заради многобройните си ползи за здравето чията заема централно място в ежедневното меню на хората, стремящи се към по-здравословен начин на хранене и живот.

Лабораторни изследвания многократно са доказали ползите от чия. Вижте защо е от значение да започвате всеки един свой ден с малко накиснати във вода или кисело мляко семена от чия.

Суперускорен метаболизъм

Искате да отслабнете и да изведете всички токсини от тялото си? Закусвайте със семена от чия. В южноамериканската, както и в източната кухня, семената от чия са на почит сутрин. Семената от чия са добър източник на калций, което играе роля в енергийния метаболизъм. Той помага за намаляване на телесните мазнини, особено в областта на талията, а както знаем, тези мазнини са и сред най-опасните за здравето.

Превенция на рака на гърдата и шийката на матката

Семената от чия са много богати на алфа-линоленова киселина, която е вид омега-3 мастна киселина. Тя има свойството да ограничава растежа на ракови клетки най-вече при злокачествени формации на гърдата и матката.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
anansar преди 6 години
Хубаво е чията, макар и скъпичко.Все пак за да избегнем рака е добре да избягваме рафинираната захар, фабрикатите, "Е"-тата и стреса, а да не разчитаме само на нея.
1
2
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
се е дно па ше я питам чия е .