4 храни, полезни за детския мозък

Подпомагат когнитивните способности на малките
Обновена: 28 фев 2018 15:28 | 27 фев 2018 21:39, Михаела Лазарова
2
4 храни, полезни за детския мозък
Снимка: pixabay

„Ти си това, което ядеш.“ Мъдра мисъл, която трябва да си припомняме по-често, ако искаме да бъдем здрави. Това разбира се важи и за храната, която консумират децата ни, тъй като тя е от съществено значение за тяхното развитие.

Макар че няма магическа храна, която да превърне детето ви в гений, със сигурност има храни, които могат да подпомогнат когнитивните способности на малките. Като едни от най-полезни за здравето на мозъка храни са риба, чисто месо, мляко, боб.

Споделяме още 4 храни, които да направите част от менюто на децата.

Боровинки

За всеки родител е известно колко е трудно да накараш едно дете да яде полезни храни, които не желае.

За щастие, една от най-добрите храни, които могат да помогнат за подобряване на мозъчните функции на подрастващите, са вкусните боровинки, с които може да направите и по-интересни чиниите на децата, когато им сервирате плодови салати, закуски.

Както боровинките, така и малините съдържат съединения, които подобряват паметта. Въпреки че малките запомнят лесно информацията, вкусните плодове ще им осигурят допълнително енергия за учене, както и важните калий, фосфор, витамин А, витамини от групата В.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Боровинки, но от планина - Пирин или Рила
1
2
 
8
 
! Отговори
anansar преди 6 години
Освен боровинките, шоколада(какаото), яйцата и ябълките бих добавил също риба и орехи. Рибата е богата на омега-3 мастни киселини, а орехите на магнезий и фибри.