Билки помагат за балансиране на хормоните

Магарешкият бодил подпомага черния дроб
1 мар 2018 18:51, Eкип на Puls.bg
2
 Билки помагат за балансиране на хормоните
Reuters

Много жени се борят с различни типове менопаузални симптоми, с предменструален синдром или дори с проблеми с фертилността, дължащи се на хормонален дисбаланс. Макар и по-рядко, дисбаланс на половите хормони днес се установява и при все повече мъже и провокира своите отчетливи симптоми.

 
И при двата пола хормоналният дисбаланс се дължи най-често на временно разстройство във функциите на ендокринната система.
 
Добрата новина е, че това разстройство често е лесно за овладяване, а помощ в тази насока може да се получи и от чисто природни продукти – например от някои достъпни билки.
 
Листа от малинов храст
 
Освен вкусни плодове малиновият храст може да осигури и ароматен и полезен чай. Той се ползва успешно за подобряване състоянието на пикочополовата система при жените. Благоприятният му ефект се асоциира с подобряване на кръвоснабдяването в областта на гениталиите при жените и стимулиране дейността на жлезите, секретиращи половите хормони. Редовната консумация на запарка от малинови листа е показана за стимулиране на фертилността и лактацията и за превенция на проблеми с бременността и менструацията. Тези ефекти се асоциират с позитивното влияние върху хормоналния баланс на жената.
 
Още за билките, които помагат при хормонален дисбаланс, четете в Puls.bg
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Гого преди 6 години
дубрутру сватя