Зеленчуци: Как да ги комбинираме с други храни?

Картофите с високо съдържание на захари
1 мар 2018 20:21, Eкип на Puls.bg
0
Зеленчуци: Как да ги комбинираме с други храни?
Reuters

В предходни материали посочихме колко важно е не само да подбираме добре храните на трапезата си, но и да ги комбинираме правилно, когато ги консумираме едновременно. Правилното комбиниране на храните е сред основните изисквания не само за пълноценното им усвояване, но и за превенция на някои стомашно-чревни проблеми – дискомфорт, подуване и тежест в стомаха, газове, запек и други. 

Високото съдържание на захари и фибри е причина повечето диетолози да препоръчват плодовете да се консумират самостоятелно и не като десерт, а по-скоро като предястие. Как обаче стоят нещата със зеленчуците?
 
Оказва се, че те са сред най-удобните за комбиниране с други храни продукти и позволяват най-голяма свобода на комбинациите, без риск от стомашен дискомфорт. И все пак не всички зеленчуци попадат в тази категория.
 
За богатите на въглехидрати зеленчуци като картофи, царевица, тиква, пащърнак и повечето бобови важат същите ограничения като за всички храни с високо съдържание на захари. Те може да се комбинират свободно с по-мазни храни, но не и с такива с високо съдържание на протеини.
 
Още за комбинирането на зеленчуците може да прочетет в Puls.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари