Зеолит – минералът, който се грижи за кожата

Помага при рани
2 мар 2018 20:36, Eкип на Puls.bg
0
Зеолит – минералът, който се грижи за кожата
Снимка: Reuters

Клиноптилолит или зеолит, както е най-известен, е порест минерал, съставен най-вече от калций, магнезий, алуминий, силиций и кислород. Той има способността да задържа катиони от средата, в която се намира и от своя страна да отделя други. Популярен е със своето пречистващо свойство- поставен във вода, премахва всички вредни вещества, попаднали в нея. 

Много хора използват зеолита, за да се справят с различни проблеми. Заради свойството му да елиминира вредните вещества в тялото, той се използва като средство за по-здрава кожа. Именно тя е онази част на тялото, която първа ни подсказва, че се нуждаем от детоксикация. 
 
Възпаления, акне, суха или по-чувствителна кожа, псориазис, белези, рани, са състоянията, които се повлияват много добре от минерала. Зеолитът абсорбира токсините, свободните радикали и йони от кожата, прави я по-гладка и мека. След това действа като имуностимулатор и поддържа баланса на рН в тялото. 
 
Доказано е, че зеолитът има способността да проникне дълбоко в клетките и да неутрализира алергените от тях. Ето защо е ефикасно средство за борбата с кожни проблеми. 

Още за ползите на зеолита в грижата за кожата, може да прочетете в Puls.bg
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари