Експерти съветват: Консумирайте картофите печени!

Ето техните предимства
Обновена: 11 мар 2018 16:45 | 11 мар 2018 16:45,
6
Експерти съветват: Консумирайте картофите печени!
Източник: Reuters

Картофите са храна, богата на въглехидрати, от която лесно можем да напълнеем. Те се приготвят по най-различни начини, но полезни ли са за здравето ни? Който и да попитаме, ще ни отговори, че пържените картофи и чипсът са изключително вредни. А ако са печени или варени?  

Печените картофи са чудесен начин да си набавим витамини, минерали и фибри. Ако пържим зеленчука, ние рискуваме да загубим голяма част от полезните му съставки, докато при печенето и варенето те остават в кората му.
 
В един средно изпечен картоф (без сол и други подправки) има около 161 калории. Той съдържа витамин С, витамин А, витамин К, фолат и други от групата на В, също така калций и калий. По-конкретно, в 100 г печен картоф има 535 мг калий, 28 мг магнезий, 2.2 г фибри и 0.311 мг витамин В6.
 
Картофите не се препоръчват при всяка диета, защото са високовъглехидратна храна. В 100 г печени картофи има около 36 г въглехидрати и 2 г захар. Въпреки това не трябва да бъдат избягвани напълно.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До био учен джурналист 5За народа корите а за богоизбраните - белени и печени картофи! И за средната класа - пържени! А за болните - сурови!
4
0
 
8
 
! Отговори
био учен джурналист преди 6 години
ние ядем картофите с кората защото сме прасета драскащи глупави статии
3
1
 
8
 
! Отговори
Дядо Радой преди 6 години
Любопитно:А знаете ли,че Великият Драгалъвски Крадец само печени картофи е ял, въпреки голямото му богатство и за това има голяма крадлива гърбица.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То само, ако са по джоба ви.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Набивайте печени картофи!!!