За йогата, телесния и емоционален баланс в нея – къде е тайната?

Йога е уединение в три аспекта: Физически, емоционален и ментален
11 мар 2018 22:23,
1
За йогата, телесния и емоционален баланс в нея – къде е тайната?
Източник: Reuters

Когато чуете за равновесни асани в йога, не си представяйте, че трябва да седите в стойка на ръце, за да има ефект от практиката. Започнете да работите върху своето равновесие с лесни пози. Балансовите пози помагат за по-добра концентрация и памет и могат да се изпълняват от малки и големи. Колкото повече човек упражнява баланс с тялото си, толкова повече умът му е фокусиран и  чувства комфорт. 

Йога е уединение на човека в три аспекта - физически, емоционален и ментален. Балансът свърза тялото с емоциите и съзнанието, затова е толкова важен и същевременно труден.
 
Една от най-известните пози е Врикшасана – поза "дърво".
 
С редовна практика човек може да се владее и да чувства вътрешен мир. Важно е докато изпълнявате позата, да не мислите за друго и да усещате тялото си. На физическо ниво, позата укрепва мускулатурата и коригира стойката, а на психическо ниво, помага да се постигне хармония като балансира емоциите.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно!Йогата не е спорт и не е състезание за постижение - йогата е нещо много лично индивидуално, това е е самоусъвършенстване и самонаблюдение.