Кога е важно да пием вода?

Пийте повече когато сте болни
14 мар 2018 15:23, Михаела Лазарова
5
Кога е важно да пием вода?
Снимка: pixabay

Знаете ли, че умората е един от признаците на обезводняване? Ето защо следващия път, когато почувствате липса на енергия, изпийте чаша свежа вода. Това е напитката, без която е немислимо да съществува човешкото тяло. Вижте кога, освен по време на спорт е важно да пиете вода.

1. Пийте вода, когато ставате от сън

През нощта тялото се е дехидратирало, затова на сутринта първото нещо, от което се нуждае е чаша вода. Водата спомага не само за хидратиране на организма, но и за подобряване движението на червата.

Също така е важна за елиминиране на свободните радикали от кръвоносната система, както и на остатъците от изгорени калории, използвани по време на нощния метаболизъм. Чаша вода ви е необходима, особено ако не закусвате и пиете кафе, тъй като кафето действа дехидратиращо на организма.

2. Преди хранене

Пиенето на вода преди хранене ще ви помогне да се чувствате по-сити, което означава, че количеството на консумираната храна ще е по-малко и съответно няма да преядете. Когато сте хидратирани, стомахът е подготвен за храна.

Водата пробужда вкусовите рецептори и хидратира лигавицата на червата и стомаха, спомагайки за синтеза на стомашна киселина. Ето защо 10-15 минути преди хранене изпийте чаша вода.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


5
Още от Общество
Фондът за деца – мащеха! "Финансира" лечението на Ники с пари от дарители
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
до 3 преди 6 дни
Прочетох , че ако нямаме нищо под ръка за почистване на тоалетната чиния , може спокойно да се използва кока - кола , което ме наведе до мисълта ,че става нещо недобро в организма ни след приема и.
3
5
 
7
 
! Отговори
Никогиш преди 1 седмица
Когато свърши кока-колата....
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е зле да се взема чаша вода между две ракии също.
1
0
 
11
 
! Отговори
Руцифер преди 1 седмица
Морни вода не пиите.

10 изненадващи употреби на розовата вода
10 изненадващи употреби на розовата вода

10 изненадващи употреби на розовата вода

Маникюр котешко око (галерия)
Маникюр котешко око (галерия)

Маникюр котешко око (галерия)