3 билки в подкрепа на отслабващите

Допълнете диетата си с тях
17 мар 2018 13:15,
1
3 билки в подкрепа на отслабващите
Източник: Reuters

Хората, които търсят начин да преборят излишното тегло с природни средства имат голям избор. И той не се свежда единствено до ползване на широкия набор от хранителни и фитнес добавки. Може да се разчита и на разлини чисто хранителни продукти, а сред тях заслужено място заемат и билките. 

Чрез поддържане на хормоналния баланс, стимулиране на храносмилането и превенция появата на дискомфорт след хранене, някои билки може да изиграят ролята на стимула, от който много хора с проблемно тегло се нуждаят.
 
Редовната консумация на такива билки може успешно да допълни ефекта на всяка диета за отслабване.
 
Магданоз
Данните за полезното му действие показват, че е време да започнем да гледаме на магданоза не само като на ароматна подправка, а като на много полезна билка. Той има изразено диуретично действие и помага за изхвърляне на задържаната вода в организма. Задържането на течности е основната причина за бързо повишаване на теглото, а и за поява на оплаквания като дискомфорт и тежест в стомаха.
 
Магданозът е богат и на фибри, които подпомагат дейността на чревния тракт за стимулиране на метаболизма. Съдържа и високи дози евгенол, за който има данни, че помага за намаляване на кръвната захар, а оттам осигурява и по-успешен контрол върху теглото.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари